Gå til indholdGudindens sidste offer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

353 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Krimi. Videnskabsjournalist Thea Vind hvirvles ind i et magtspil om syriske kunstgenstande. Snart må hun rejse til Damaskus for at løse gåden om en mystisk statue, der efterstræbes fra flere sider


Anmeldelser (6)


28. feb. 2012

Første bind i ny dansk krimiserie af debuterende makkerpar. Forfatterne er gift og arbejder som henholdsvis journalist og filmkonsulent.

Da Videnskabsjournalist Thea Vind får til opgave at interviewe en anerkendt forsker, aner hun ikke at hendes artikel vil involvere hende i en sag om smugling af syriske kunstskatte. På forskerens kontor stifter hun første gang bekendtskab med en smuk statue af gudinden Ishtar - en statue, der er efterstræbt fra mange sider. I sin søgen efter sandheden om statuen opsøges hun af arkæologen Saïd, der for alt i verden vil beskytte Ishtar og have hende med tilbage til det land, hvor hun hører til. Men ikke alle ønsker at Ishtar skal tilbage og for at finde en løsning, må Thea og Saïd flygte til Damaskus med forbryderne lige i hælene. Snart befinder de to sig ved den arkæologiske udgravning, hvor det hele begyndte. Historien er fortalt i et lettilgængeligt sprog og har et fint flow. Spændingen holder bogen igennem, selvom det aldrig bliver rigtig farligt, og personerne er beskrevet med en tilpas inddragelse af deres privat- og kærlighedsliv til at de bløde krimilæsere vil være underholdt.

Til læsere af bløde krimier med let genkendelige personkarakteristikker. Emnemæssigt minder bogen om Shobha Nihalanis Det tavse monument.

En ny dansk krimiserie, der, uden at være nyskabende, tilbyder en underholdende historie til de(kvindelige)krimilæsere, som nyder en historie uden alt for meget udpenslet vold og med en indbygget kærlighedshistorie.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Henriette Olesen

2012-03-19

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2012

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. mar. 2012

Berlingske tidende

Af

Jens Andersen

d. 10. mar. 2012

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 20. apr. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2012

Ebog

2016

Ebog

2015

Ebog

2012

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012

Punktskrift

2012