Gå til indholdGud og det onde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Om et af troens største paradokser: lidelsens problem. Hvis der findes en god og almægtig Gud, hvorfor griber han så ikke ind over for lidelse, ondskab og uretfærdighed? Forfatteren søger håb og trøst i Bibelens tekster


Anmeldelser (3)


25. mar. 2020

Stillet overfor ondskab og lidelse, bliver det nærliggende at stille spørgsmålet: Findes Gud overhovedet? Dette og andre spørgsmål drøftes i denne lille udgivelse om lidelsens problem. Bogen henvender sig til kristne og teologisk interesserede læsere.

Denne udgivelse består af ni kapitler med overskrifter som "Bibelens drama", "Trodsig tro", "Uretfærdighed" og "Meningsløshed". Bogen tager udgangspunkt i paradokset omkring lidelsen, og stiller bl.a. spørgsmålet "hvis der findes en god Gud, som har al magt, hvorfor griber han så ikke ind?" Bagerst i bogen er oversigt over de andre udgivelser i Bibelselskabets serie af små fagbøger. Leif Andersen er præst og forfatter og har tidligere bl.a. udgivet tobindsværket Kroppen og ånden.

Dette er en interessant, lille udgivelse som er skrevet i et tilgængeligt og forståeligt sprog. Forfatteren drøfter et af troens helt store paradokser, nemlig problemet omkring lidelse, uden at komme med svar, men ved at finde håb og mening i Bibelens tekster. Det er en reflekterende og nuanceret udgivelse, hvor forfatteren kommer hele vejen rundt om sit emne, på relativt lidt plads.

Af andre udgivelser om emnet Gud og lidelse, kan nævnes I smelteovnen


Synd for begyndere


. Kan også sammenlignes med andre udgivelser i samme serie, fx Synd for begyndereAf andre udgivelser om emnet Gud og lidelse, kan nævnes I smelteovnen. Kan også sammenlignes med andre udgivelser i samme serie, fx Af andre udgivelser om emnet Gud og lidelse, kan nævnes I smelteovnen. Kan også sammenlignes med andre udgivelser i samme serie, fx Synd for begyndere.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Kristeligt dagblad

Af

Steen Skovsgaard

d. 25. apr. 2020

Politiken

Af

Marie J. Damm (f. 1973)

d. 30. maj. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020