Bøger / faglitteratur til børn

Gud i skolen : religiøse dilemmaer i skolens praksis


Beskrivelse


Gennem uddrag af interviews med skoleledere, fagfolk, repræsentanter fra trossamfund m.fl. diskuteres aspekter af religionens rolle i det danske skolesystem, og forfatterne opstiller nogle guidelines, som læreren kan støtte sig til i mødet med religiøse dilemmaer i skolens praksis.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. juni 2014

Denne interviewbog om religiøse dilemmaer i skolens praksis henvender sig fortrinsvis til lærerstuderende i faget Kristendomskundskab/Livsoplysning/Medborgerskab (KLM), men også lærere, skoleledere samt andre professionelle faggrupper i grundskolen kan læse bogen med fordel. Og så kan den også bare læses af interesse, for det er en både spændende og interessant udgivelse.

Bogen tager udgangspunkt i interviews af 12 forskellige personer med holdninger til skole eller religion for på denne baggrund af diskutere religionens rolle i de danske institutioner. Blandt de interviewede er repræsentanter fra forskellige trossamfund, religionsforskere, undervisningsministeren, skoleledere samt direktøren i Institut for Menneskerettigheder. Bogen er velstruktureret og interessant. Den læser næsten sig selv.

Jeg har ikke kendskab til tilsvarende litteratur om religiøse dilemmaer i skoleverdenen, men denne bog bygger videre på Gud på Borgen : interview med danske politikere om religionens rolle i samfundet, 2011, som målgruppen også kan have glæde af at læse.

Spændende og interessant udgivelse baseret på interviews af fagfolk og repræsentanter fra forskellige trossamfund om religiøsitet i skolens praksis. En oplagt bog at anvende på læreruddannelsen i faget KLM.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. aug. 2018

Denne bog dykker ned i debatten om religiøse dilemmaer i skolens praksis via interviews med væsentlige personer fra den religiøse verden og skoleverdenen. Bogen henvender sig til alle med interesse i religiøse dilemmaer samt pædagogisk personale, som møder disse dilemmaer i deres arbejdsliv.

Bogen er 2. og reviderede udgave af Gud i skolen og minder meget om den, men er blevet redigeret i forhold til udviklingen i den religiøse debat samt udskiftninger på forskellige poster politisk og religiøst. Der er derfor både nye og flere interviews. Bogen indeholder desuden guidelines for undervisere til deres møde med religiøse dilemmaer i skolens praksis.

Det er en både spændende og interessant udgivelse, som rammer godt og professionelt ned i den religiøse debat anno 2018. En bog vi alle kan blive lidt klogere af at læse.

Bogen bygger videre på og indeholder også stof fra Gud på BorgenKLM på tværs, som det vil være oplagt at læse sammen med denne bog, også selvom det er en bog, der ikke er helt ny. På læreruddannelsen kan bogen også suppleres med titlen KLM på tværsBogen bygger videre på og indeholder også stof fra Gud på Borgen, som det vil være oplagt at læse sammen med denne bog, også selvom det er en bog, der ikke er helt ny. På læreruddannelsen kan bogen også suppleres med titlen .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. aug. 2014

af

af

Birgitte Maria Smidt

d. 7. aug. 2014


Kristeligt dagblad

d. 9. aug. 2014

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 9. aug. 2014


Unge pædagoger

Årg. 77, nr. 2 (2016)

af

af

Anne Rosenskjold Nordvig

Årg. 77, nr. 2 (2016)


Dansk kirketidende

Årg. 166, nr. 7 (2014)

af

af

Kirsten M. Andersen

Årg. 166, nr. 7 (2014)