Bøger / faglitteratur / øvelser

Grundtrin : når tro får liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
207 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
øvelser, bibliografier

Beskrivelse


Om 16 kristne praktikker, der bygger på Jesu eget liv og undervisning af sine disciple.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. juli 2012

Denne bog henvender sig til en mindre gruppe af protestantiske kristne måske især troende forældre, som ønsker at styrke deres trosudøvelse gennem tanke og handling, og som søger inspiration til at "modellere" en kristen grundmodel for deres liv.

Forfatteren, der er baptistpræst, beskriver her en række forskellige "kristne praktikker" eller "åndelige discipliner" som skal hjælpe læseren til at nå en fastere fornemmelse af troen. Det gør han ved at placere 16 forskellige centrale begreber i en kristen sammenhæng, for at lægge op til studier af troen og på den måde undgå den selvcentrering, der kan blive resultatet af en mere individuelt baseret fokusering. Begreberne er alle formuleret med et enkelt ord i bydemåde som: "Åbn", "tilgiv", "bed" og "arbejd", som hver behandles over en 8-10 sider. Hvert afsnit følges af nogle konkrete forslag til praktikker, som den enkelte - gerne sammen med andre - kan bruge som afsæt for eftertanke eller meditation. Sproget er ligefremt, med en spirituel tone. Der er noter efter de enkelte afsnit og en samlet litteraturliste til slut.

Bogen falder i en gruppe af bøger, der kredser omkring kristen meditation, hvor fx mindsettet omkring Kristuskransen, som den behandles i Lönnebos Bibelens perler falder i erindring.

Introduktion til en række kristne praksisser, som læseren kan bruge i arbejdet med at nå en mere handlingsbaseret trosudøvelse.


Kristeligt dagblad

d. 27. juli 2012

af

af

Kristian Østergaard

d. 27. juli 2012