Gå til indholdGrundloven : atten fortællinger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (4)


3. sep. 2013

Målgruppen er alle som interesserer sig for debatten om en mulig fremtidig ændring af grundloven. Oplagt i forskellige undervisningssituationer, hvor grundloven er på skemaet.

Højesteretsdommer viser her med atten interessante fortællinger, hvordan grundloven har indflydelse på alt. Som han skriver. "Der er ingen juridisk facitliste til, hvad grundloven skal indeholde. Det kan enhver have sin egen mening om. Men det er godt at have noget at have sin mening i." Og sådan solid basis for tanker og debat om grundloven er netop disse atten fortællinger. Hvert kapitel tager fat på et emne, der er fx overskrifter som "Folketinget - Statsmaskineriets centrale styrehus?", "De politiske frihedsrettigheder", "Ejendomsrettens ukrænkelighed", "Religionsfriheden" og "Monarki eller demokrati?" Selvfølgelig er grundlovens 89 paragraffer også med i bogen, hvor små sjove vignetter ledsager teksten. Det juridiske tunge stof hjælpes fortrinligt på vej af et dejligt klart, velskrevet og letforståeligt sprog. Og det er lidt af en præstation at kunne præsenterer noget så umiddelbart svært fordøjeligt som grundloven så man får lyst til at læse om den og selv gøre sig tanker om det ofte politisk hotte emne.

Andre bøger er fx Min grundlov : grundloven med forklaringer i 9. udg. af Susannah Pedersen og fra CEPOS Grundlovens frihedsrettigheder anno 2013.

Tankevækkende samling af fortællinger om grundlovens status i 2013. Et relativ mindre antal læsere, især på de lidt større biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Jacob Mchangama

d. 26. okt. 2013

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 21. sep. 2013

Weekendavisen

Af

Kai Sørlander

d. 11. okt. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2013

Ebog

2013