Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Grønlænderen : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

375 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Originaludgave

2021


Beskrivelse


En grønlandsk narkoman findes død i en baggård. Han er dog ikke død af stoffer, men dræbt pga. sin barske fortid. En fortid, som Lucy Kiehl skal trevle op. For voksne med hang til blodige krimier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2021

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 6. jan. 2021

En grønlandsk narkoman findes død i en baggård. Han er dog ikke død af stoffer, men dræbt pga. sin barske fortid. En fortid, som Lucy Kiehl skal trevle op. For voksne med hang til blodige krimier.

Fjerde bind i serien om kriminalassistent Lucy Kiehl, der pendler mellem politistationerne i Aarhus og København. Bogen er skrevet i tre spor: 1) Opklaringen af mordet på grønlænderen Carlo dag for dag, 2) Carlos barndomstraumer og hændelser i den drengegruppe, han tilhørte og 3) Lucys private liv med et hus, der skal sælges i Aarhus og hemmeligheder i hendes familie. Bogen knytter de tre spor sammen og tilsætter den viden, læserne har om Lucy fra de foregående bøger.

Krimi i et højt tempo med mange lag og en klar samfundskritik. Vi befinder os på samfundets bund, og ingen gjorde noget for at forhindre de mange forfærdelige ting, der sker i bogen. Mordgåden står selvstændigt, men der er mange detaljer om Lucys liv, man kun kender, hvis man har læst resten af serien. Den private del med huset i Aarhus fylder indimellem for meget.

Minder lidt om Sara Blædels krimiserie med Louise Rick fx Grønt støvFrit fald


. Elsebeth Egholm bruger også Aarhus som udgangspunkt for sine krimier fx Frit faldMinder lidt om Sara Blædels krimiserie med Louise Rick fx Grønt støv. Elsebeth Egholm bruger også Aarhus som udgangspunkt for sine krimier fx .Informationer og udgaver

2021

Bog

Marianne Monteau (f. 1965)

Grønningen 1, 1. udgave

2021

E-bog

Marianne Monteau (f. 1965)

Grønningen 1, E-bog

2021

Lydbog (online)

indlæser: Peter Carstens

Grønningen 1