Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Grøn bålmad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

216 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Nicolai Tram(forfatter)

Eva Helbæk Tram(forfatter)
Genre og formopskrifter, kogebøger, vegetariske kogebøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En rejse ind i røgens gastronomiske verden, med masser af opskrifter på vegetarisk mad, alt sammen tilberedt over bål og gløder. Til udendørsmennesker og madinteresserede


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 5. aug. 2020

En rejse ind i røgens gastronomiske verden, med masser af opskrifter på vegetarisk mad, alt sammen tilberedt over bål og gløder. Til udendørsmennesker og madinteresserede.

50 vegetariske retter, alle tilberedt på bål under åben himmel og med fokus på at fremmane umamismagen, ved hjælp af bl. a. karamellisering og røg. Bogen fortæller om sikkerheden omkring bålet, om velegnet udstyr og teknikker til optændingsprocessen. Vi hører om de forskellige tilberedningsteknikker som afbrænding, clinching, confitering (med smør), hængning, grilning, flambodou, rotisserie og indbagning. Der gives skæve vinkler på klassiske retter og helt nye udfordringer med velkendte råvarer. Opskrifterne fordeler sig på hovedretter, tilbehør, salater, brød og efterretter. Bogen er illustreret med fotos af retterne og øjebliksbilleder fra forfatternes hjem i de svenske skove.

Flot og indbydende bog uden for megen tekst, men med fokus på retterne og de utroligt smukke stemningsbilleder fra naturen og arbejdet med bålet. Udover varmestyringen, der nok kræver noget øvelse, virker det som nogle nemme opskrifter at gå til, og bogen skal nok sætte gang i fleres lyst til at give sig i kast med bålet.

Bogen er sammenlignelig med fx Mad over bålBogen om bålmad


Bål


Bål i børnehøjde


Bogen om bålmad


og Bogen om bålmad. Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og . Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og Bogen om bålmad. har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. i børnehøjde er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og Bogen om bålmad. Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. er for børn og deres voksne Bogen om bålmadBogen er sammenlignelig med fx Mad over bål og . Bål har lidt mere fokus på naturvandrere og campister. Bål i børnehøjde er for børn og deres voksne .Informationer og udgaver

2020

Bog

Nicolai Tram

Muusmann, 1. udgave

2020

Ebog

Nicolai Tram

Muusmann, 1. udgave