Gå til indholdGrøn af misundelse og andre fortællinger om det moderne menneskeliv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

142 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


24 refleksioner over udfordringerne i det moderne menneskeliv, hvor mennesket befinder sig i et krydsfelt mellem følelser, instinkter og nutidige modernitetskrav.


Anmeldelser (3)


2. jun. 2020

Fortællinger om det moderne menneskeliv på godt og ondt. Henvender sig til læsere af bøger om det moderne liv og de medfølgende udfordringer.

Forfatter og evolutionspsykolog Jill Byrnit skriver indledningsvist, at det moderne menneske lever med en usædvanlig høj grad af tryghed og velstand samtidigt med, at de fleste konstant udfordres af høje krav og forventninger. I kapitler som "Moderne åndenød", "Vi er ikke robotter", "Drømme og længsler" og "Tiden går" byder Byrnit på fortællinger, som tidligere har været bragt som klummer i Berlingske. Med henvisning til psykologiske eksperimenter perspektiverer Byrnit de udfordringer, som det moderne mennesker oplever, og understreger, at den moderne verden er kompleks og svær at forberede sig på. "Som samfund gør vi det da i hvert fald let for folk at træffe valg. Men er det altid klogt at gøre det let? Bliver vi gladere af lethed?" Bogen er udstyret med billeder, og sidst i bogen finder man en litteraturliste.

En interessant og læseværdig bog, hvis man undrer sig over samtiden og har behov for at få sat ord på de mange modernitetskrav. Sproget i bogen er direkte og lettilgængeligt, og variationen i fortællingerne indbyder til refleksion over, hvordan det moderne menneske render rundt som hunden efter sin egen hale.

Andre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting


Jagten på det perfekte liv


Sådan bliver du lykkelig


, Jagten på det perfekte liv og Sådan bliver du lykkeligAndre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting, og Sådan bliver du lykkeligAndre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting, Jagten på det perfekte liv og Andre titler om det moderne menneske i en kompleks verden er fx 3 gode ting, Jagten på det perfekte liv og Sådan bliver du lykkelig.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

P [online]

Af

Henrik Eriksen

2020-08-20

Berlingske tidende

Af

Pia Søltoft

d. 23. jul. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020