Gå til indholdBøger / faglitteratur

Grib livet - slip angsten : overvind ængstelighed og bekymringer med metakognitiv terapi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

247 sider

Udgivet

2019

Ophav

Pia Callesen(forfatter, (hovedansvarlig))

Anne Mette Futtrup(forfatter)

Beskrivelse


Om metakognitiv terapi (MCT) som metode til at forholde sig til tanker, følelser og bekymringer og komme fri af angstlidelser


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. mar. 2019

Om metakognitiv terapi (MCT) som metode til at regulere tænkning og komme fri af angstlidelser. For angste og deprimerede, samt behandlere.

Vi bruger uhensigtsmæssige strategier til at styre angst og depresssion - vi overtænker, siger Pia Callesen. Grubleri, overdreven bekymring og "mærken efter" trikker angst og vedligeholder den. MCT går den modsatte vej. Terapien stiler efter at begrænse den tænkning og bekymring, der har taget overhånd, kaldet "Afkoblet opmærksomhed". Psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen forklarer de uhensigtsmæssige strategier vi bruger, præsenterer metoden trin for trin, giver cases fra sin terapi og fortæller om den lovende forskning i MCT.

Pia Callesen og MCT udfordrer overbevisende antagelsen om, at man er nødt til at bekymre sig for at have kontrol over situationen, og anviser i stedet en vej til at styre opmærksomhed og humør. Forskningen i MCT viser, at negative tanker og bekymringer skaber angst og depression, og at den tidligere opfattelse af, at der skal "graves i fortiden" ikke er den rette behandling af psykiske lidelser. Bogen er delvist en selvhjælpsbog, delvist henvendt til behandlere.

Pia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindreFængslende tanker


Metakognitiv terapi til børn med angst


med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og .Informationer og udgaver

2019

Bog

Pia Callesen

Politiken, 1. udgave

2019

Bog

Pia Callesen

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Politiken

2019

E-bog

Pia Callesen

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (online)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Politikens Forlag

2019

Lydbog (online)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Nota