Gå til indholdGrib livet - slip angsten : overvind ængstelighed og bekymringer med metakognitiv terapi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

247 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Anmeldelser (1)


21. mar. 2019

Om metakognitiv terapi (MCT) som metode til at regulere tænkning og komme fri af angstlidelser. For angste og deprimerede, samt behandlere.

Vi bruger uhensigtsmæssige strategier til at styre angst og depresssion - vi overtænker, siger Pia Callesen. Grubleri, overdreven bekymring og "mærken efter" trikker angst og vedligeholder den. MCT går den modsatte vej. Terapien stiler efter at begrænse den tænkning og bekymring, der har taget overhånd, kaldet "Afkoblet opmærksomhed". Psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen forklarer de uhensigtsmæssige strategier vi bruger, præsenterer metoden trin for trin, giver cases fra sin terapi og fortæller om den lovende forskning i MCT.

Pia Callesen og MCT udfordrer overbevisende antagelsen om, at man er nødt til at bekymre sig for at have kontrol over situationen, og anviser i stedet en vej til at styre opmærksomhed og humør. Forskningen i MCT viser, at negative tanker og bekymringer skaber angst og depression, og at den tidligere opfattelse af, at der skal "graves i fortiden" ikke er den rette behandling af psykiske lidelser. Bogen er delvist en selvhjælpsbog, delvist henvendt til behandlere.

Pia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre


Fængslende tanker


Metakognitiv terapi til børn med angst


med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne og Metakognitiv terapi til børn med angstPia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og Pia Callesen har tidligere udgivet Lev mere tænk mindre med øvelser. Om metakognitiv terapi findes desuden bøgerne Fængslende tanker og Metakognitiv terapi til børn med angst.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019