Gå til indholdBøger / faglitteratur

Grib fremtiden : teknologi, kommuner og bedre velfærd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

182 sider

Udgivet

2018

Ophav

Anders Hvid(forfatter)

Rasmus Bie-Olsen(forfatter)

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 25. okt. 2018

Inspiration for kommunerne til i højere grad at bruge de teknologiske muligheder ud fra et strategisk sigte. For politikere, beslutningstagere og digitaliseringsansvarlige.

Ofte bæres teknologisk innovation i kommunerne af ildsjæle og spredt fægtning. Forfatterne, der begge er involveret i firmaet DareDisrupt, opfordrer med bogen til at arbejde mere strategisk og systematisk med innovationsarbejdet. Sammen med KL har de udviklet et værktøj til formålet, en slags spilleplade, som findes på www.kommunernes-teknologispring.dk. Bogen indeholder en præsentation af de nyeste teknologier, mange eksempler på, hvordan de så småt er taget i anvendelse i en række kommuner. De beskriver, hvordan det vil ændre kommunernes måde at arbejde på indenfor uddannelse, velfærd, det tekniske område osv. De påpeger også truslen mod kommunernes legitimitet og opfordrer til, at ressourcerne skal anvendes på nye måder fremover fra generel planlægning til mere individuelle indsatser, skræddersyet den enkeltes behov. Et afsnit beskæftiger sig med den indbyggede udfordring i forhold til demokrati, privatliv og etik.

Velskrevet, veldisponeret af to forfattere, der har en kæmpemæssig teknologisk indsigt og forståelse og samtidig har et stort overblik over både det kommunale landskab generelt og hvad, der foregår ude i de enkelte kommuner. Bør læses med interesse af direktioner og digitaliseringsafdelinger i kommunerne.

Et emne, der ikke er behandlet i bogform tidligere.Informationer og udgaver

2018

Bog

Anders Hvid

People'sPress, 1. udgave

2018

E-bog

Anders Hvid

People'sPress, 1. udgave