Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Grevinden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

658 sider

Udgivet

2022

Ophav

Henriette Rostrup(forfatter)
Genre og formroman, biografiske romaner, historiske romaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Hvordan kan en kvinde gå fra at være tjenestepige til at blive grevinde? Det er omdrejningspunktet for fortællingen i denne biografiske roman om danske Angelica Pierris liv og skæbne omkring år 1900. Til alle romanlæsere - særligt til læsere af biografiske og historiske romaner


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Maria Louise Elgård Rasmussen

d. 16. sep. 2022

Hvordan kan en kvinde gå fra at være tjenestepige til at blive grevinde? Det er omdrejningspunktet for fortællingen i denne biografiske roman om danske Angelica Pierris liv og skæbne omkring år 1900. Til alle romanlæsere - særligt til læsere af biografiske og historiske romaner.

Angelica Pierri (1870-1914) blev kendt som "Grevinden af Bagsværd". Men før hun kom dertil, voksede hun op på en mælketoddybar på Nørrebro, blev tjenestepige, arbejdede som prostitueret i Johannesburg - og rejste Europa tyndt med sin homoseksuelle ven, Adolf Goertz. I hvert fald i denne fiktionaliserede udgave af hendes historie. Arven efter Goertz bringer Angelica ind på de bonede gulve. Hvilke ofre kræver det undervejs? Angelica flyver højere og højere, for hun leder stadig efter noget - noget som penge ikke kan købe.

Meget velskrevet roman og skæbnefortælling, hvor siderne praktisk talt vender sig selv. "Grevinden" er særligt interessant, fordi den bygger på omfattende research om Pierris ret fantastiske og tumultariske livshistorie i den europæiske "fin de siècle"-setting (overgangen fra 1800-tallet til 1900-tallet). Romanen bidrager til tendensen med at fiktionalisere biografiske personer og trække lidt oversete/ukendte kvindeskæbner frem i lyset.

Romanen kan fint læses i forlængelse af øvrige, fiktionaliserede, biografiske romaner om moderne kvinder, der stak ud fra normen - som fx Kvinden der samlede verdenDen inderste kerne


og Den inderste kerneRomanen kan fint læses i forlængelse af øvrige, fiktionaliserede, biografiske romaner om moderne kvinder, der stak ud fra normen - som fx Kvinden der samlede verden og .


Weekendavisen

d. 16. sep. 2022

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 16. sep. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Henriette Rostrup

People's, 1. udgave

2022

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Nicoline Siff Møller

People's,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2022

E-bog

Henriette Rostrup

People's, 1. udgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Nicoline Siff Møller

People's