Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Greven af Monte Cristo


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
837 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman, spænding, romaner

Beskrivelse


Efter 14 års uretfærdig indespærring lykkes det for sømanden Dantes at flygte fra fængselsøen If. Fundet af en skat gør ham til en rig mand, og han sætter nu alt ind på at få hævn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 7. mar. 2014

Litterært mesterværk for læsere i alle aldre. Fængende omslag der sælger bogen godt og samtidig signalerer klassikerstatus. På trods af de mange sider føles bogen ikke overvældende tung og har en god typografi.

Dumas' fantastiske historie om kærlighed, bedrag og hævn, har siden den udkom som avisføljeton i årene 1844-46, tryllebundet magen en læser. Handlingen udspiller sig i årene efter Napoleons fald, og fortæller historien om den unge sømand Dantes som uretfærdigt fængsles i 14 år, indtil det lykkees ham at flygte og tage en grufuld hævn. Sproget er mesterligt og plottet står stadigt knivskarpt, helt upåvirket af tidens tand. Historien er delvist inspireret af Dumas' fars historie, som er fremragende fortalt i den Pulitzer-vindende biografi Den sorte greve, 2013.

Romanen Greven af Monte Cristo er kommet i et væld af danske udgaver, der ikke altid har været lige godt oversat. Rosinantes nye udgave bruger Poul Einer Hansens meget roste oversættelse af den uforkortede franske version, som stammer tilbage fra Høst og Søns udgave fra 1991. Netop denne udgave brillerer ved at have mange fine illustrationer af Roald Als og være i to bind, og supplerer derfor fint Rosinantes, hvis force er Hans Hertel glimrende forord og den lidt bedre typografi. For svage læsere kan 2.udgave af Sesams forkortede version bruges, om end handlingen naturligvis er en del forenklet.

Titel der bør stå på alle biblioteker, men haves Høst og Søns udgave i nogenlunde stand, er køb ikke en tvungen nødvendighed.


Information

d. 4. apr. 2014

af

af

Torben Brostrøm

d. 4. apr. 2014