Gå til indholdGravgæst : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

487 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

spænding,

krimiOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Gamle skipper Gerlof bliver vækket midt om natten af en dreng, som banker på hans dør. Drengen kommer fra stranden og beretter om en gal mand med en økse på et skib fyldt med lig. En brutal hævner har opsøgt Ølands midsommer


Anmeldelser (6)


5. maj. 2014

For fans af krimier med spænding og historisk baggrund.

I den sidste roman fra Øland bliver den gamle skipper Gerlof vækket midt om natten af en dreng, som er flygtet fra et skib fyldt med lig og en gal mand med en økse. Er der spøgelser på spil, mens sommeren smiler, og øen vrimler med turister? Som i de tidligere bind skal vi tilbage i tiden for at finde forklaringen i form af en udvandring, der gik grueligt galt. En hævner fra fortiden er vendt hjem og spreder nu død og rædsel. Gerlof fornemmer snart, hvem han er, og spiller hovedrollen i opklaringen, hvor mange skæbner knyttes, og vi igen hører om tidligere personer, sideløbende med at vi bevæger os mellem Ølands sommer, en gammel slægtshemmelighed og Stalins terror i 1930'erne. Theorin fortæller godt, men tidligere binds natur- og atmosfæresansninger er nu delvist erstattet af filmiske thrillereffekter og brutal udpensling. Spændingen kører intenst understøttet af action og korte kapitler, men jeg savner meget de foregående binds intense dvælende originale sansninger og dybere personskildring, som netop adskilte Theorin fra svensk mainstream krimi.

Sidste del af bøgerne om Øland, som også vil tiltale fans af gotisk spænding og fx Alvtegen.

I sidste bind af Theorins kvartet om Øland viger mystikken og de intense natur- og personskildringer desværre delvist for hæsblæsende spænding og filmiske thrillereffekter i en vekselvirkning mellem en grum udvandringsskæbne og den i starten ubekymrede ølandske midsommer.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 22. maj. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen

d. 12. sep. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen

d. 1. nov. 2014

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2014-06-11

Børsen

Af

Line Rasmussen

2014-05-15


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2015

Bog

2014

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Ebog

2020

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014