Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Granitgraven : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

303 sider

Udgivet

2017

Ophav

Pernille Boelskov(forfatter)

Nils Bjervig(redaktør)
Genre og formroman, krimi, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. Agnethe Bohn er ny præst på Bornholm. Da en ung, russisk mand findes myrdet, trækkes Agnethe ind i efterforskningen. Hvorfor var Daniil Khristov på Bornholm og hvorfor blev han myrdet? Var han involveret i narkohandel, eller ledte han virkelig efter sin bornholmske familie?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2015

af

af

Merete Trap

d. 23. mar. 2015

Må en præst blande sig i en mordefterforskning, eller skal hun lade politiet om den sag? Til læsere af danske krimier, og nok særligt af interesse for personer med tilknytning til Bornholm.

Agnethe Bohn er lige blevet ansat som præst på Bornholm, men det er svært at falde til i lokalsamfundet. En ung, russisk mand, ved navn Daniil Khristov, findes myrdet i et granitbrud. Det viser sig at Agnethe har haft et kort, romantisk møde med manden, som var på Bornholm for at lede efter sin danske familie. Hvorfor er Daniil blevet myrdet? Havde han forbindelser til den russiske mafia, eller trækker mordet tråde tilbage til russernes besættelse af Bornholm i 1945? Dette er første del af en planlagt krimi-serie om præsten Agnethe Bohn. Dette er forfatter Pernille Boelskovs debut.

En udmærket krimidebut. Plottet kunne godt stå lidt skarpere, det samme kunne karaktererne. Garvede krimilæsere, vil hurtigt kunne gennemskue mordgåden. Dette har ikke afgørende betydning, så mange læsere vil sandsynligvis vende tommelfingeren opad. Der er mange beskrivelser af præsteembedet og Bornholm.

Føjer sig ind i rækken af danske krimi-serier, som udspiller sig i et lokalsamfund. Af andre krimier, der udspiller sig på Bornholm, kan nævnes Døden danser mazurka, 2010 af Erik Enegren.


Politiken

d. 10. maj. 2015

af

af

Mette Højbjerg

d. 10. maj. 2015


Weekendavisen

d. 27. jun. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. jun. 2015Informationer og udgaver

2017

Bog

Pernille Boelskov

4. til Venstre, 2. udgave

2015

Bog

Pernille Boelskov

4. til Venstre, 1. udgave

2015

Ebog

Pernille Boelskov

4. til venstre, 1. PDF-udgave

2015

Ebog

Pernille Boelskov

4. til venstre, 1. EPUB-udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Githa Lehrmann

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Githa Lehrmann

Audioteket