Gå til indholdGrænser for magt : Frederik 3. og enevældens indførelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

452 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om kong Frederik III (1609-1670) og indførelsen af enevælden, samt om hvor stor en andel kongen havde i statskuppet 1660-1661


Anmeldelser (2)


12. jan. 2017

Velskrevet og veldokumenteret bog om Frederik 3. og indførelsen af enevælden. Hovedfokus i bogen er på hvor stor en andel Frederik 3. havde i statskuppet 1660-1661. For læsere af historiske bøger og bøger om kongehuset.

Claus Friisberg har forfattet en bog om Frederik 3. rolle i forbindelse med statskuppet i 1660-1661 og hvordan dette påvirkede kongens magt. Han inddrager undervejs punkter og holdninger fra tidligere forskning. Der er sporadiske historiske billeder og portrætter i bogen, som indeholder 19 dybdegående kapitler og heraf er det sidste en konklusion. Dertil følger en omfangsrig litteraturliste og et omfattende noteregister.

Et omfattende og veldokumenteret værk som både oplyser og belyser en spændende problemstilling i Danmarkshistorien.

Ønskes litteratur om Frederik den 3. kan bogen Frederik 3 fra 2016 anbefales, den er en del af serien "Kroneserien", som er en serie af mindre bøger om det danske kongehus. Ønskes yderligere litteratur om Enevoldsarveregeringsakten, kan bogen Magtens besegling af Allan Tønnesen anbefales. Hvis mere litteratur om enevælden ønskes, er bogen Enevælden på Frederiksborg fra 2010 et budFrederik 3.


Magtens besegling


Enevælden på Frederiksborg


Ønskes litteratur om Frederik den 3. kan bogen Frederik 3 fra 2016 anbefales, den er en del af serien "Kroneserien", som er en serie af mindre bøger om det danske kongehus. Ønskes yderligere litteratur om Enevoldsarveregeringsakten, kan bogen af Allan Tønnesen anbefales. Hvis mere litteratur om enevælden ønskes, er bogen Enevælden på Frederiksborg fra 2010 et budØnskes litteratur om Frederik den 3. kan bogen Frederik 3 fra 2016 anbefales, den er en del af serien "Kroneserien", som er en serie af mindre bøger om det danske kongehus. Ønskes yderligere litteratur om Enevoldsarveregeringsakten, kan bogen Magtens besegling af Allan Tønnesen anbefales. Hvis mere litteratur om enevælden ønskes, er bogen fra 2010 et budØnskes litteratur om Frederik den 3. kan bogen Frederik 3 fra 2016 anbefales, den er en del af serien "Kroneserien", som er en serie af mindre bøger om det danske kongehus. Ønskes yderligere litteratur om Enevoldsarveregeringsakten, kan bogen Magtens besegling af Allan Tønnesen anbefales. Hvis mere litteratur om enevælden ønskes, er bogen Enevælden på Frederiksborg fra 2010 et bud.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Knud Holch Andersen

Nr. 213 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017