Gå til indholdBøger / faglitteratur

Grænseløshedens kultur : et opgør med hastighed, udmattelse og håbløshed i klimakrisens tidsalder

Del 0 af Debat (Kbh.)Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

185 sider

Udgivet

2016

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Debatbog om klimakrisen og den økologiske krise jordens befolkning står overfor. Præsentation af det paradoks at både kloden og menneskene er ved at brænde ud og kuren man har valgt, er mere fart og vækst, som netop er de samme ting, der ødelægger kloden og menneskene


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj. 2016

af

af

Martin Jørgensen

d. 3. maj. 2016

Debatbog om klimakrise og den økologiske krise jordens befolkning står overfor. For samfundsinteresserede og studerende.

Gregers Andersen er kulturforsker fra Københavns Universitet. Her præsenterer han en debatbog omkring paradokset, at kloden og menneskene er ved at brænde ud, og kuren vi har valgt, er mere fart og vækst. Altså de samme ting, der ødelægger os. Bogen beskriver en tidsalder med manglende parathed til at tage klimakampen op, da vi er vant til en magelig livsstil med kød og flyrejser. Vi har et såkaldt grænseløst liv, der er bygget op omkring forbrug, vækst og hastighed, og disse termer er blevet udtryk for kvalitet. Bogen tager afsæt i de videnskabelige rapporter, der viser at vi er ved at tage livet af planeten, og ikke aktivt forsøger at standse udviklingen. Tværtimod har vi vækst som mantra, der vinder over bæredygtighed. Andersen beskriver det enkelte menneskes magtesløshed, over den minimale forskel, ens egen indsats betyder i klimakampen. Derfor efterlyser Andersen mediernes, politikernes og aktivisternes mod til at træffe beslutninger, der har en tydelig effekt.

Andersen skriver forståeligt og med stærke meninger om et aktuelt emne. Han understøtter sin sag med et væld af kilder, og resultatet er en saglig og grundig overvejelse af samfundets aktuelle status og fremtid. Læsværdigt og tankevækkende.

Der kan læses om den politiske side af sagen i Omstilling med omtankeKlimakrisen


og KlimakrisenDer kan læses om den politiske side af sagen i Omstilling med omtanke og .


Politiken

d. 13. maj. 2016

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 13. maj. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. maj. 2016

af

af

Steen Hildebrandt

d. 30. maj. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Gregers Andersen (f. 1981)

Information, 1. udgave

2016

Ebog

Gregers Andersen (f. 1981)

Information, 1. udgave