Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Grækernes krise : fodspor fra fortiden forklarer nutiden


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sine ophold i Grækenland 2010-2012 skriver forfatteren om krise og samtaler med grækere, om historiske begivenheder og om det græske samfunds og demokratis historie og kendetegn og om græsk mentalitet, værdier og holdninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 4. feb. 2013

Bogen er god til de læsere, der holder af Grækenland og af sejlads. Den henvender sig desuden til læsere, der er interesseret i årsager til og følger af den græske økonomiske krise og til læsere, der er interesseret i munkerepublikken Athos.

Leo Schmidt er forfatter og foredragsholder. Han har tidligere skrevet om sejlads i det østlige Middelhav. Denne bogs titel lyder umiddelbart meget samfundsfaglig. Forfatteren har dog flere ærinder. Med udgangspunkt i sine ophold i Grækenland 2010-2012 skriver han om krise og samtaler med grækere, om historiske begivenheder og om det græske samfunds og demokratis historie og kendetegn. En stor del af bogen handler om den sejlads, forfatteren foretog i 2012 fra Poros rundt om Peloponnes til munkerepublikken Athos i nord. På halvøen gik han i land og tilbragte nogle dage som opdagelsesrejsende pilgrim i fire munkeklostre. Bogen er meget malende skrevet, Grækenlandsfarere kan genkende mange af oplevelserne, lugtene og den mørke nattehimmel. Bogen har farvebilleder, samt ordforklaringer.

Bogen kan sammenlignes med selvoplevede bøger fx Sommeren i min græske taverna, 2003, og På Poseidons blå bånd, 2011. Om Athos findes bogen Athos kuren, 2009.

Det er en meget underholdende, personligt skrevet og oplysende bog om Grækenland og sejlads. Grækenlandskendere og sejlere kan her mindes egne oplevelser og andre læsere kan få oplevelser ved at læse om dem. Til opgaver kan den bruges som supplerende læsning.