Bøger / faglitteratur / biografier

Grace Kelly : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
282 sider: ill.
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Om fyrstinde Grace's (1929-1982) liv, om mennesket bag filmstjernen og fyrstinden. Om succes i Hollywood. Og fiasko. Og om mændene i Grace Kellys liv.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 17. sep. 2009

For elskere af gamle hollywoodfilm/amerikansk filmhistorie og læsere af Donald Spotos andre stjernebiografier, bl.a. om Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, M. Monroe m.fl.

Grace Kelly blev et af Hollywoods store filmikoner på trods af, at det var teatret hun virkelig brændte for. Otte film på 6 år udødeliggjorde hende, godt hjulpet af hendes ægteskab med fyrst Rainier af Monaco, og hendes død efter en bilulykke som kun 52-årig. Donald Spoto kendte hende, og både via samtaler med hende selv, mennesker omkring hende og et kæmpe researcharbejde, har han lavet et personligt og respektfuldt portræt af den private Grace Kelly, som hele livet formåede at beholde sin integritet og ikke, som så mange andre, blev et af filmindustriens og mediernes opfindelser. Det blide, melankolske, kølige og reserverede var kun en del af hende, hun havde sine meningers mod og gik ofte imod de vedtagne regler. Spoto relaterer Kellys historie til tiden og til filmhistorien, og han gennemgår og analyserer i lige så høj grad hendes arbejde som hendes liv. En engageret fortæller, der både har det store overblik og elsker de små detaljer. Et smukt koloreret foto på forsiden - ærgerligt, at der er så få fotos i bogen!.

J. Spadas Grace Kelly er fra 1988 og den eneste biografi på dansk.

En sober og respektfuld biografi om Grace Kelly med hovedvægt på hendes baggrund og karriere. Både interessant som stjerneportræt og som tidsbillede.


Politiken

d. 18. sep. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 18. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 4. sep. 2009

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 4. sep. 2009


Weekendavisen

d. 31. dec. 2009

af

af

Ann Mariager

d. 31. dec. 2009


Information

d. 11. sep. 2009

af

af

Christian Monggaard

d. 11. sep. 2009Informationer og udgaver