Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Golak


Beskrivelse


Science fiction. Vi befinder os i en fremtidig verden, hvor Jorden næsten er lagt øde af atomkrig. Den 16-årige Jonah bor i en lille bjergby. Hans tilværelse er trist og uden fremtid og består af religion, nøjsomhed og hårdt arbejde. Uden for byen huserer de farlige mutanter - golakkerne.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 7. okt. 2008

Bogen henvender sig til unge, gode læsere af meningsfuld science fiction-litteratur. Den kan læses af både piger og drenge. Bogen vil også kunne interessere voksne science fiction-fans.

Josefine Ottesen, der bl. a. er kendt for sine fine fantasyserier Krigeren og Historien om Mira, har her skrevet en fremragende science fiction-bog, som er 1. bind i en trilogi. Det er en dystopisk fremtidsroman. Handlingen udspilles adskillige år efter en altødelæggende atomkrig. Det er en mørk og skæbnesvanger fortælling om den 16-årige fyr Jonah, der med sin familie lever i en teknisk og kulturelt tilbagestående bjergby, hvor livet domineres af fattigdom, ekstrem autoritetstro og religion. Omkring denne isolerede by lever der vilde stammer af uhyggelige og vanskabte mutanter - de såkaldte golakker. Golakkerne frygtes af alle og angriber ofte landsbyens beboere, hvis de vover sig udenfor. Det er en grusom og nådesløs verden, Josefine Ottesen her skildrer på fortrinlig og foruroligende vis. Læseren får et godt og levende indblik i en verden, der forgæves forsøger at rejse sig fra støvet af en ødelagt Jord. Hovedpersonen Jonah, der som adopteret søger efter sine rødder, er fint og indfølende skildret. Han er viljestærk med mod på fremtiden - trods de dårlige odds. Ypperlig science fiction. Velskrevet og medrivende. Jeg venter spændt på den næste.

Læserne af Golak vil også synes om Hadets by, 2000 af Melvin Burgess.

En mesterlig science fiction roman for unge og voksne.


Berlingske tidende

d. 26. juni 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 26. juni 2009


Weekendavisen

d. 31. okt. 2008

af

af

Damian Arguimbau

d. 31. okt. 2008


Børn & bøger

Årg. 64, nr. 5 (2011)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 64, nr. 5 (2011)


Proxima

Nr. 89 (2009)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 89 (2009)


BUM

Årg. 26 (2010)

af

af

Anna Poulsen

Årg. 26 (2010)