Gå til indholdBøger / faglitteratur

Gør din virksomhed sund


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

117 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2014

Ophav

Ole Nisbeth(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 26. maj. 2014

En bog til ledere, medarbejdere og sundhedsambassadører, der ønsker at sætte fokus på sundhed og trivsel. Bogen er velegnet til en opstartsfase.

O.N. er sundhedskonsulent på Bornholms Hospital. Bogen handler om sundhedsimplementering, og hvordan man kommer i gang. Den indeholder en begrebsafklaring af sundhed og sundhedsretorik og en model for implementering med udgangspunkt i Bornholms Hospital. Når man skal forandre en virksomhed er der 3 vigtige startprocesser, der handler om forståelse, faglig proces og accept. Herefter kan man tage udgangspunkt i en "sommerfuglemodel" med 4 vinger, en fysiologisk, sociologisk, psykologisk og social vinge. Den fysiologiske vinge handler bl.a. om kost, rygning, sund mad, alkohol og motion. Den sociale vinge handler bl.a. om uddannelse af sundhedsambassadører, sundhedspædagogisk arbejde og social kapital. Den psykologiske vinge handler om arbejdsglæde, trivsel og engagement osv. Generelt er der mange ideer og input til, hvad man gøre for at komme i gang. Bogen er meget overordnet og lettilgængelig for alle med interesse for sundhed i organisationen.

I genre med Sundhed og trivsel på arbejdspladsen, 2010, et større hæfte fra Sundhedsstyrelsen, hvor mange af de samme emner indgår.

O.N. formulerer sig meget i øjenhøjde med læseren, så alle kan være med, og få glæde af hans tanker og syn på sundhed. Der er mange gode forslag til refleksion, og ideer til hvad man kan gøre for at skabe sundhed og trivsel i sin organisation.Informationer og udgaver

2014

Bog

Ole Nisbeth

Historia, 1. udgave