Gå til indholdGøglerkongens sværd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

461 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Fantasy. Kiri leder en røverbande sammen med vennen Josvai. Da hun møder gøgleren Waris, har han en opgave til hende. Snart er de tre ude på en farefuld færd sammen. Men ved Kiri egentlig hvem hun selv er?


Anmeldelser (4)


8. aug. 2016

Riget Perina lider under den onde kong Tarodan. Men nu ulmer oprøret. Her kommer 1. og 2. del af fantasy-serien "Dragernes konge" om riget Perina og dets indbyggere. For unge fantasy-læsere, voksne kan også læse med.

I seriens bind 1. følger vi smeden Taysin der er forelsket i den urtekyndige Lill. Pga. kongens heksejægere, må de flygte fra deres landsby, og de drager ud på en farefuld færd imod hovedstaden Baile An Ri. I bind 2. følger vi den unge kvinde Kiri og hendes ven Josvai. De møder gøgleren Waris, som snart viser sig at have planer med Kiri. Riget Peridan er styret af den onde kong Tarodan, som har overtaget efter mordet på den tidligere kong Timodan. Kong Tarodan vil udrydde alle med magiske evner. Men ved Taysin, Kiri og Waris egentlig, hvem de selv er?.

Kærlighed, venskab og og magi er hovedingredienserne i denne spændende fantasyserie. Bøgerne foregår i et middelalderligt univers, som dog også rummer fantasivæsener. Handlingen bringer minder om gamle dages hekseforfølgelser, men kan også overføres på vores verdens aktuelle problemer omkring angst for dem der er anderledes. Umiddelbart virker 1. og 2. del ikke til at høre sammen, men langsomt føres læseren hen imod en forståelse for hovedpersonernes kommende samhørighed. Anbefales.

Kan fx sammenlignes med Carina Evytts store fantasy-roman Den fredløse


, som også foregår i et gammeldags og middelalderligt universKan fx sammenlignes med Carina Evytts store fantasy-roman Den fredløse, som også foregår i et gammeldags og middelalderligt univers.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen

2016-10-31

Himmelskibet

Af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)

Børn & bøger

Af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 69, nr. 8 (2016)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Bog

2016

Ebog

2016