Bøger / skønlitteratur / roman

Gøgens kalden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
479 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman, krimi, romaner
Originaludgave
2013

Beskrivelse


Krimi. Den forhutlede privatdetektiv Cormoran Strike ser sammen med vikarierende kontordame Robin Ellacott på en sag om formodet selvmord i Londons bedre kredse. Strike og Robin viser sig at være et godt makkerpar, der forstår at komme bag facaderne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 8. okt. 2013

Charmerende og bittersød engelsk detektivroman, der appellerer såvel til krimilæsere som til de mange læsere, der ved, at det er Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling, der står bag pseudonymet Robert Galbraith.

At J.K. Rowling (f. 1965) kan skrive andet og mere end de legendariske Harry Potter-bøger, viste hun allerede sidste år med romanen Den tomme plads og nu med denne klassiske engelske krimi. Vi er i London, hvor økonomisk ruin, arbejdsløshed og ensomhed truer den aparte og akavede privatdetektiv Cormoran Strike. Han får en vikar på kontoret, den kvikke unge Robin Ellacott, og sammen ser de på sagen om en legendarisk fotomodel, der har begået selvmord. Eller har hun? Trods visse spændinger viser Strike og Robin sig at være et godt makkerpar, og deres undersøgelser i de mondæne kredse omkring afdøde afdækker ligegyldighed og dårskab under overfladen. Handlingen bevæger sig fremad i små cirkler, og Rowling skriver inciterende godt og er både morsom og satirisk i sine personskildringer, hvor ingen går fri.

Romanen Gøgens kalden er sin egen, sprudlende og overskudsagtig, og hvad den engelske stemning angår, er der lidt Charles Dickens og Agatha Christie over den og lidt Raymond Chandler, når det kommer til den lurvede privatdetektiv.

Dejlig og atmosfærefyldt engelsk krimi, hvor Robert Galbraith alias J.K. Rowling på charmerende vis ikke alene leverer en klassisk detektivroman, men også historien om en ung kvindes møde med eventyret. Bind to ventes i 2014.


Politiken

d. 10. okt. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. okt. 2013


Berlingske tidende

d. 26. okt. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 26. okt. 2013


Jyllands-posten

d. 16. okt. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. okt. 2013


Weekendavisen

d. 11. okt. 2013

af

af

Bo Bjørnvig

d. 11. okt. 2013