Gå til indholdGoebbels' time


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

24 sider

Udgivet

2015

genre/form

dramatikOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Skuespil. Førerbunkeren anno 2015: Joseph Goebbels forsøger at gentage grusomhederne ved at samle publikum som nye soldater, idet han fortæller om sin storhedstid og om fjenden, der i dag har overtaget magten. 1 rolle, 1 scene/location. Varighed: Ca. 30 minutter


Anmeldelser (1)


17. apr. 2015

Drama. Tilskueren møder Joseph Goebbels anno 2015 i førerbunkeren, hvor han forsøger at samle publikum som sine nye soldater. Stykket henvender sig til unge fra 15 år. Der er kun én medvirkende.

Vi bliver i dette stykke drama ført tilbage til Goebbels' storhedstid, idet han, som den eneste medvirkende, fortæller publikum om tiden i samvær med Hitler og missionen om Hitlerjugend. Han forsøger at overbevise publikum om, at de bør følge ham som den næste generation af soldater, nu fjenden har overtaget magten. Stykkets varighed er sat til 30 minutter. Der er få direkte henvendelser til publikum.

Historien er fængslende fortalt. Sproget er nutidigt og vil appellere til unge fx ved en gæsteforestilling på et gymnasium eller anden ungdomsuddannelse. Stykket kalder på samtale om indholdet både før og efter opførelsen.

Et andet stykke drama, hvor handlingen også drejer sig om historiske facts og grusomheder under 2. verdenskrig er Skakten


Et andet stykke drama, hvor handlingen også drejer sig om historiske facts og grusomheder under 2. verdenskrig er Skakten.

Lektørudtalelse

Af

Lisbeth Thue Hansen


Informationer og udgaver

Bog

2015