Gå til indholdGod klassekultur : ledelsesredskaber til undervisere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

280 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

øvelserOriginaludgave

2017


Anmeldelser (2)


2. mar. 2017

Idéer til og teori om, hvordan man kan skabe en god klassekultur i nyetablerede klasser på ungdomsuddannelserne. Der gives konkrete øvelser og metoder med fokus på blandt andet samarbejde, koncentration og relationsarbejdet. For undervisere på ungdomsuddannelserne og lærere i udskolingen.

Bogen beskriver i 7 kapitler, hvordan man kan gribe arbejdet an i en ny klasse på ungdomsuddannelserne. Gennem teori og cases fra praksis sættes der fokus på klasseledelse som udgangspunkt for god gruppedynamik, relationsarbejde, samarbejde og kommunikation. Der lægges vægt på arbejdet i klassen med eleverne, men også på arbejdet i teamet omkring den enkelte klasse. De 2 sidste kapitler viser konkrete øvelser til arbejdet med eleverne og materialer, som understøtter dette arbejde.

En meget anvendelig bog, når man står med en nyetableret klasse. Her er hjælp at hente, hvis klassekulturen ikke fungerer, men der er også idéer til en velfungerende klasse. Man får teori og praksiseksempler, som er letomsættelige. I kapitel 8 findes en guldgrube af velbeskrevne øvelser, som umiddelbart kan anvendes i arbejdet med eleverne. Selv om bogen primært henvender sig til gymnasieskolen, kan både teori og idéer bruges på andre ungdomsuddannelser og til folkeskolen ældste klasser.

Fra samme forlag findes Klasseledelse i ungdomsuddannelserne


Klasseledelse i praksis


med fokus på ungdomsuddannelserne og Klasseledelse i praksis med fokus på folkeskolenFra samme forlag findes Klasseledelse i ungdomsuddannelserne med fokus på ungdomsuddannelserne og med fokus på folkeskolenFra samme forlag findes Klasseledelse i ungdomsuddannelserne med fokus på ungdomsuddannelserne og Klasseledelse i praksis med fokus på folkeskolen.

Lektørudtalelse

Af

Ingelise Blom Hansen

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Ulrik Grubb

Nr. 215 (2017)


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2017