Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

Glutenfri mad uden mælk : med vegetarvarianter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

103 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav

Signe Lykke(forfatter, illustrator)
Genre og formkogebøger, opskrifter
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for allergikere


Beskrivelse


Kogebog, hvor alle retter tilberedes uden mælk og gluten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2012

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 23. okt. 2012

Denne Glutenfri mad uden mælk er anden kogebog af Signe Lykke. Udgivet på eget forlag. God til folk, der har gluten- og mælkeallergi.

Kogebog i mindre format og med praktisk spiralryg, så den kan ligge opslået på køkkenbordet, mens man laver mad. Bogen er opdelt i 6 forskellige kapitler: dips og saucer, tilbehør og salater, bagværk og kager, forretter og lune retter, aftenretter, samt desserter og søde fristelser. Alle retter har forslag til variationer af ingredienserne, fx en vegetarvariant eller med sukkerfri alternativer. Det er meget traditionelle, lidt gammeldags opskrifter, fx torsk i peberrodssovs, waldorfsalat, og citronfromage. Godt forord med liste over basis ingredienser, man bør have på lager, samt et calciumskema, så man kan tilføje sin kost så mange kalkrige fødevarer som muligt, selvom man ikke spiser mælkeprodukter. Det er også muligt at skrive til forfatteren og få hende til at udvikle en opskrift i en gluten- og mælkefri udgave. Alle retterne laves fra bunden og af gode råvarer, men er hverken besværlige eller krævende. Plads til at skrive egne kommentarer og idéer ud for hver opskrift.

Se også Grace Cheethams Lækre opskrifter fri for gluten og mejeriprodukter : morgenmad, frokoster, lækkerier, middage, desserter og Signe Lykkes første bog Mad uden mælk.

Et godt bud på en nem kogebog til dem, der er nye i det gluten- og mælkefrie køkken.Informationer og udgaver

2012

Bog

Signe Lykke

Signelykke, 1. udgave