Bøger / faglitteratur

Globalisterne : de gør din verden mindre


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

En debatbog om globaliseringen, der nok mest vil interessere generationen mellem 15 og 40, der ifølge forfatterne lever i en konstant global tilstand uden at skænke det en tanke.

Camilla Mehlsen, der er forlagschef, har med sociologen Filip Lau rejst verden rundt og interviewet fortrinsvis danske "globalister" i vækstcentre verden over. De taler med modefolk og designere i Paris, Milano, New York, med en skibsreder i Hongkong, med vindmøllefolk i Portland etc. De konkluderer at globaliseringen ikke er noget skræmmende og uoverskueligt. Den er konkret og en grundpræmis i det daglige arbejde, og vi er selv med til at påvirke den og tilvælge den i vores hverdag, bl.a. gennem vores forbrugsvalg. Vi bliver ikke alle ens og betydningen af det fysiske sted og dets særlige historie og erhvervsforhold forsvinder ikke. Tværtimod skaber globaliseringen lokale centre, fx for vindenergi i Danmark og for hi tech- og internetvirksomheder i Silicon Valley. Men den globale verden er stadig en uoverskuelig jungle, hvor mange kneb gælder, og der vil være behov for internationale love, regler og regulering.

Tania Ellis tager på samme måde i sin bog De nye pionerer : om sociale innovatører, der skaber vækst, værdi og en bedre verden (2006) læseren med på besøg hos aktører i den globaliserede verden.

En velskrevet og inspirerende bog, hvor forfatterne taler med danske "globalister" i vækstcentre verden over, og hvor de afviser bekymringen for den globalisering, der allerede er en del af vores hverdag.


Jyllands-posten

d. 31. mar. 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 31. mar. 2007


Kristeligt dagblad

d. 24. maj 2007

af

af

Henrik Jensen

d. 24. maj 2007