Bøger / faglitteratur

Globalisering på vrangen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bidrag fra en række unge danske sociologer og samfundsforskere om globaliseringen og dens indvirkning på vores identitet, familieliv og arbejdsliv.

Indhold

Politiske og økonomiske perspektiver (Ulrich Schmidt-Hansen: Den moderne stat under pres? Mikkel Bo Madsen: Globalisering og velfærdsstat. Paul Hirst: Demokrati og global governance. Thomas Olesen: "The battle in Seattle" : globalisering af modstanden eller modstand mod globaliseringen?). Globalisering : kulturelle perspektiver (Anne Katrine Wolgast: Globalisering af individualisering. Anette Prehn: Same, same - but different? Jens Chr. Hermansen: Kulturkritikkens muligheder under den kulturelle globaliserings betingelser. Den globale identitets (m)uligheder) / Pauline Hagensen & Christine Lindrum Iversen. Afsluttende perspektiver (Signe Hald Andersen: Globaliseringen og den vestlige kulturarv. Lars Bo Kaspersen: Farvel til globalskabens årti)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2005

af

af

Søren Brunbech

d. 1. mar. 2005

En halv snes overvejende yngre forskere, de fleste med tilknytning til Sociologisk Institut ved Københavns Universitet, diskuterer og inddrager teoretiske perspektiver på globaliseringsbegrebet. I en tid hvor de store fortællinger er blevet erklæret døde, har vi fået en ny: globaliseringsfortællingen. Verden hænger i stigende grad sammen, økonomisk, politisk og kulturelt, drevet frem af den ekspansive økonomiske udvikling, men for politikere, samfundsforskere og debattører er globalisering blevet et mantra der flittigt misbruges i den politiske debat. Politikerne opfatter globaliseringen som en tvingende nødvendighed der kun levner et lille råderum for handling, men problemet er, at man søger forståelse for forandringerne i en forældet liberalistisk/nyliberalistisk samfundstænkning, og at man derfor ikke indfanger kompleksiteten i den nuværende samfundsudvikling. De 10 artikler, med forskellige tilgange til globaliseringsfænomenet, varierer i sværhedsgrad, og enkelte er hæmmet af en unødvendig opstyltet sprogbrug. Bogen afsluttes med noter og en omfattende fortegnelse over litteratur. Der er et stort antal bøger på dansk om globalisering. Denne vil, med sin overvejende teoretiske tilgang, nok især blive brugt på videregående uddannelser.


Weekendavisen

d. 11. mar. 2005

af

af

Christopher Arzrouni

d. 11. mar. 2005


Salt

Årg. 14, nr. 2 (2005)

af

af

Jørgen Steen Nielsen

Årg. 14, nr. 2 (2005)


Social kritik

Årg. 17, nr. 100 (2005)

af

af

Preben Etwil

Årg. 17, nr. 100 (2005)