Gå til indholdGlem det
Dårligt nyt
En smule håb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

450 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Anmeldelser (9)


12. maj. 2015

Romaner fra engelsk overklasse med et liv i misbrug, snobberi og kamp med barndommens dæmoner. For læsere med sans for smukt sprog og store romaner.

"Patrick Melrose-romanerne" består af fem bøger i alt. Dette er de første tre, samlet i et bind. De sidste to kommer på dansk i efteråret 2015. De foregår i den engelske overklasse, hvor man mødes på godserne til jagt og bagtalelse. Hovedperson er drengen Patrick, som forsømmes af sin pille- og alkoholbedøvede mor og misbruges seksuelt af sin far. Som ung styres han af junk, piller og et indædt had til faderen, men tredje bog slutter med håb, fordi Patrick har arbejdet sig ud af sit had og misbrug. Det er Edward St Aubyns (f. 1960) første bog på dansk.

Smukt sprog og skarpe, flotte miljø- og persontegninger. Jeg havde svært ved at lægge bogen fra mig, skønt temaerne med engelsk overklasse og livet i misbrugs-jetsettet er langt fra dansk normalhverdag. Men det bliver vedkommende, fordi det overordnede tema om kamp med barndommens dæmoner er alment eviggyldigt og på grund af den gode fortælling.

Bogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk


Hærværk


Det bliver sagt


, Hærværk og Det bliver sagtBogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk, og Det bliver sagtBogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk, Hærværk og Bogen har klassikerpotentiale med sine dekadence- og misbrugstemaer. Den er svær at sammenligne med andet, men i dansk sammenhæng vil det være i krydsfeltet mellem Stuk, Hærværk og Det bliver sagt.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Träff

2015-06-23

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. jun. 2015

Politiken

Af

Marcus Rubin

d. 7. jun. 2015

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 6. jun. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 20. jun. 2015

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 4. jun. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 4. jun. 2015

Standart

Af

Tore Rye Andersen

Årg. 29, nr. 3 (2015)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015