Gå til indholdGlasskår i blodet : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

47 sider

Udgivet

2013

genre/form

digteOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Digte om livets store temaer - lidenskab, lyst og længsel


Anmeldelser (1)


16. maj. 2013

For lyriklæserne - især de, der følger, hvad der rører sig i ny dansk lyrik. Digtene er umiddelbart til at sætte sig ind i og sprogligt tilgængelige.

Robert Reinhold er uddannet skuespiller og har bl.a. også udgivet skuespillet Løgnerne og et par musik-cd'er. Dette er hans først digtsamling, men det fremgår straks, at han har ordet og ordbillederne i sin magt og kan lide at bruge dem. Det er fortællende digte både urimede og rimede forløb og prosatekster. Temaerne i digtene kredser om eller handler direkte om lidenskaber, følelser og måske rastløshed og smerte - som her i titeldigtet: "Os, der synger tavst om brandene vi forlod/Os, hvis længsel er som søm banket i hud/Os, hvis elskov svømmer i roser og sod//Vi må være skelsættende(..)". Og selv om ordbilleder og skriveglæde nogle gange overskygger den manglende lyriske skarphed, er der en livsbekræftende umiddelbarhed, drive og rytme i teksterne, der gør dem værd at læse.

Der er både noget kåd og frivol Schade og en moderne udgave af Bellman, som Reinhold også helt konkret hylder i tre digte under fællestitlen "Bellmans konkurrent".

Debutdigte fra skuespilforfatteren m.m. Teksterne er direkte og veloplagte om en mands lidenskaber, drifter, længsler og smerte i de formmæssigt varierede digte.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov


Informationer og udgaver

Bog

2013