Gå til indholdGlædens bog : fang lykken i en turbulent verden


Beskrivelse


Samtalebog mellem Dalai Lama (f. 1935) og Desmond Tutu (f. 1931) om glædens natur og om hvordan vi alle kan opøve mere glæde, individuelt og i vores fællesskaber og samfund. Med øvelser


Anmeldelser (2)


23. sep. 2016

Dalai Lama og Desmond Tutu inviterer alle til mere af den glæde og lykke, der ikke er afhængig af skiftende omstændigheder. Til læsere af to sværvægtere i fredens og glædens tjeneste.

Samtalebog mellem Dalai Lama og Desmond Tutu om glædens natur, og om hvordan vi, trods ufred og vold i verden, kan opøve mere glæde individuelt og i vores fællesskaber og samfund. Samtalerne fandt sted under Desmond Tutus ugelange besøg hos Dalai Lama. Douglas Adams har vævet deres stemmer sammen, og fortæller også lidt om sig selv. Samtalerne berører bl.a. glædens otte søjler (perspektiv, ydmyghed, humor, accept, tilgivelse, taknemmelighed, medfølelse, generøsitet), og hindringer for glæde (giftige og dårlige følelser). Bogen slutter med meditationer, bønner og øvelser i glæde.

Samtalerne bærer præg af Tutus og Dalai Lamas nære venskab, og svinger mellem dyb og koncentreret alvor og pjattende og kærlig snak, og bogen bringer os tættere på de to som privatpersoner og deres personlige erfaringer. Den kan læses som en biografi over deres mission i livet, som en guide til opøvelse af glæde og minimering af lidelse, og som meditationsbog. For kendere af de to vil budskaberne være velkendte.

Dalai Lama har skrevet flere bøger om glæde og lykke, senest Giv lykken plads i livet


Tilgivelsens bog


. Desmond Tutu har skrevet flere bøger om at få fred med sig selv og verden, senest Tilgivelsens bogDalai Lama har skrevet flere bøger om glæde og lykke, senest Giv lykken plads i livet. Desmond Tutu har skrevet flere bøger om at få fred med sig selv og verden, senest Dalai Lama har skrevet flere bøger om glæde og lykke, senest Giv lykken plads i livet. Desmond Tutu har skrevet flere bøger om at få fred med sig selv og verden, senest Tilgivelsens bog.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Kristeligt dagblad

Af

Henriette Bacher Lind

d. 26. okt. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2016

Ebog

2016