Bøger / faglitteratur / billedværker

Glæden er gul : Anne Vibeke Mandrups malerier 2001-2012


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
85 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
billedværker

Beskrivelse


Samling af Anne Vibeke Mandrups (1946-2012) kunstneriske produktion.

Indhold

Uddannelse og kurser ; Inspirationskilder ; Arbejdsmetode ; Religiøse billeder ; Årets gang ; Landskabsbilleder ; Værker uden titel ; Akvareller ; Ikoner ; Julemærker


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2013

af

af

Søren Møller

d. 9. apr. 2013

For kunstinteresserede voksne læsere.

Anne Vibeke Mandrup (1947-2012) var egentlig skolelærer, men arbejde senere i livet også som kunstmaler. Malerindens mand og søn har affotograferet og kommenteret dette udvalg på 80 eksempler på hendes akrylmalerier og akvareller. I forordet skriver Lars Mandrup: "Med denne bog vil mine børn og jeg gerne rejse et kærligt minde over hende og ære hende ved at samle de bedste og mest karakteristiske af hendes billeder". Først er der lidt om hendes liv, inspiration og arbejdsmetoder. Derefter gengivelse af billederne med korte tekster om hvert billedes tilblivelse og fortolkninger. Billederne er delt ind efter motivkredse, som er religiøse billeder, årstiderne, landskaber, ikoner og lokale julemærker. Der er brugt kraftige farver og stilen er delvis i retning af impressionisme og delvis over i det abstrakte. Fint affotograferede og flot trykt. Anne Vibeke Mandrup udstillede i perioden 2003-2012 især i og omkring Aarhus og især i kirker og kirkecentre, så dér på egnen vil hun være kendt.

Der er ikke udgivet andet af eller om denne malerinde. Bortset fra Lars Mandrups Større ting at se, 2007, hvori man kan se 7 af hendes malerier.

En lille bog med 80 af Anne Vibeke Mandrups malerier og akvareller, med korte kommentarer. Hendes billeder vil især være kendt i kirkelige kredse på Aarhus-egnen.