Gå til indholdBøger / faglitteratur

Glæd dig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

220 sider: ill.

Udgivet

2008

Ophav

Tor Nørretranders(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Videnskabsjournalisten beretter om den radikale forandring der er sket i den videnskabelige udforskning af lykke og glæde, og han undersøger to påstande: kontrol kan fjerne ulykke, men ikke bringe lykke og: der består et udelukkelsesforhold mellem kontrol og glæde


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wendelboe

2007

Værket henvender sig til det store publikum, der gennem årene har fulgt Nørretranders (TN) og ved sit emne videre til de også mange, der søger mod det brogede udbud af lykke-bøger.

TN er videnskabsjournalist i begrebets bedste forstand. Det demonstrerer han nok engang i dette værk, der beskæftiger sig med de senere års lykkeforskning. Han går ud fra to grundlæggende udsagn, nemlig: "1. Kontrol kan fjerne ulykke, men ikke bringe lykke. 2. Der består et udelukkelsesforhold mellem kontrol og glæde". Dvs. kontrol sikrer energitilførsel og bringer velstand, men den sikrer hverken lykke eller glæde. Lykke og glæde udspringer af det ikke-kontrollerede. Noget overraskende fortælles det, at evnen til lykke i høj grad er genetisk betinget, bestemte arveanlæg kan betyde omkring halvdelen af evnen, mens bl.a. helbred og familie betyder mindre, og penge faktisk har en yderst lav indflydelse på lykkefølelse. Kan man lære at blive lykkelig? Ja, der er lykkeøvelser, der kan hjælpe én. TN har en enestående evne til at sætte sig ind i et stof, popularisere det og selv gå ind i det og blive en del af den debat, han vil vække. Det afsluttende kapitel om Dyrehaven er enestående. Fremragende illustreret.

TN har med værker som bl.a. Mærk verden sat en høj standard for begavet, engageret debat, og det nye værk føjer sig overbevisende til de tidligere.

Værket er et af forfatterens bedste med bud til de mange, der finder, at lykken er lunefuld og gerne vil have en videnskabelig forklaring på denne lykke.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 12 (2008)

af

af

Rita Nielsen

Årg. 108, nr. 12 (2008)


Jyllands-posten

d. 12. dec. 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 12. dec. 2007Informationer og udgaver

2008

Bog

Tor Nørretranders

TV2, 1. udgave

2019

Ebog

Tor Nørretranders

People'sPress

2019

Lydbog (net)

indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen

People'sPress

2008

Lydbog (net)

indlæser: Elsebeth Nielsen

Danmarks Blindebibliotek