Gå til indholdBøger / faglitteratur

Giv kvinderne fødslen tilbage : en debatbog om fødselspolitik og livets begyndelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

387 sider: ill.

Udgivet

2017

Ophav

Hanne Dam(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 3. okt. 2017

Debatbog om fødselspolitik der henvender sig alle, der har (professionel) kontakt med børnefødsler og ikke mindst de politikere, der bestemmer på området.

Forfatteren Hanne Dam er journalist og forfatter med speciale i kønspolitik. Hun har bl.a. arbejdet på Berlingske og Information samt været lektor på RUC. Bogens indholdsfortegnelse er på seks sider, og indholdet er opdelt i: Fødselsberetninger, Jordemoderens synsvinkel, Rigshospitalet, Hjemmefødsler, Igangsættelser, Kejsersnit, Fødselslæger, Etik samt en afslutning. Flere kapitler afsluttes med diskussion. Bogen bygger ifølge forfatteren på undren, undersøgelse og refleksion udfra researchtung journalistik. Kilderne i bogen er primært fra forfatterens eget netværk. Det er de fødende selv, jordemødre, forskere, læger og andre indenfor sundhedsvæsenet, der kommer til orde i denne bog.

Bogen er som helhed primært skrevet til professionelle, men de enkelte kapitler kan også læses af andre med interesse for fødselsproblematikker. Bogen er et opgør med de mange indgreb, der gøres under fødsler, besparelserne og forcerede fødsler.

De fleste nyere bøger om fødselsforberedelse omhandler enkelte emner, fx FødselsmodFødt godt


Efterveerne


og fødselsberetninger - Født godt eller Efterveerne. Der findes ikke noget helt sammenligneligt med denne debatbogDe fleste nyere bøger om fødselsforberedelse omhandler enkelte emner, fx Fødselsmod og fødselsberetninger - eller Efterveerne. Der findes ikke noget helt sammenligneligt med denne debatbogDe fleste nyere bøger om fødselsforberedelse omhandler enkelte emner, fx Fødselsmod og fødselsberetninger - Født godt eller . Der findes ikke noget helt sammenligneligt med denne debatbog.


P [online]

d. 4. jan. 2018

af

af

Anna Hvas Andersson

d. 4. jan. 2018


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 127, nr. 10 (2017)

af

af

Fie Skat Hjørnet

Årg. 127, nr. 10 (2017)Informationer og udgaver

2017

Bog

Hanne Dam

Tiderne Skifter, 1. udgave

2017

Ebog

Hanne Dam

Tiderne Skifter, 1. e-bogsudgave