Bøger / skønlitteratur / roman

Girafhuset : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
317 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2016

Beskrivelse


Da faderen dør rydder Daniel og søsteren op i barndomshjemmet "Girafhuset" i Hasseris i Aalborg. Daniel, som er forfatter, beslutter sig for at skrive "Forsvindingsskoven", hans egen historie om den tyranniske og voldelige fader.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 16. mar. 2016

Efter farens død beslutter Daniel, som er forfatter, sig for at skrive "Forsvindingsskoven", hans egen historie om den tyraniske og voldelige fader. For læsere af far-søn forhold og moderne danske romaner.

Forfatter Gorm Henrik Rasmussen er tilbage i Aalborg med denne roman som bl.a. foregår i Hasseris bydelen. En roman om et far-søn forhold og en dæmonisk far som tyraniserer familien med sine humørsvingninger. Da faderen dør rydder bogens jeg-fortæller Daniel og søsteren op i barndomshjemmmet "Girafhuset". Et hus som den kunst- og arkitekturinteresserede fader har fået bygget. Et hus som minder om en giraf, men er også et hjem hvor der kommer store "giraffer" i form af kunstnere, kendte kulturpersonligheder, ministre og politikere. Daniel, som er forfatter, beslutter sig for at blive i huset et stykke tid for at skrive den nødvendige "Forsvindingsskoven", en roman om den charmerende, kunstelskende og voldelige fader.

Vedkommende, gribende og velskrevet historie som fænger hele vejen igennem. En almen fortælling som samtidig emmer af Aalborg, gavtyvehistorier og vanvittige personligheder.

Vedrørende far-søn vinklen, som er romanens tandhjul, er det oplagt at sammenligne med Gud taler udKunsten at græde i kor og Kunsten at græde i korVedrørende far-søn vinklen, som er romanens tandhjul, er det oplagt at sammenligne med Gud taler ud og .


Jyllands-posten

d. 3. apr. 2016

af

af

Christian Møgeltoft

d. 3. apr. 2016


Information

d. 23. apr. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 23. apr. 2016


Weekendavisen

d. 15. apr. 2016

af

af

Liselotte Wiemer

d. 15. apr. 2016