Gå til indholdBøger / faglitteratur / samtaler

Ghitas roser : smil til dit skvalderkål


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

166 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav

Ghita Nørby(forfatter)

Torben Thim(forfatter)

Anette Vestergaard(redaktør)

Conny Mikkelsen(diverse)

m.fl

Genre og formsamtaler, erindringer
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 31. mar. 2011

En underholdende, havefilosofisk bog for alle, der interesserer sig for Ghita Nørby og deler hendes interesse for roser.

Torben Thim, kunstner og ejer af en kendt rosenplanteskole, og skuespillerinden Ghita Nørby har passionen for roser til fælles. Torben Thim optræder både i rollen som interviewer og samtalepartner,og de to causerer, undertiden lidt springende, over rosens historie, dens væsen og symbolik, dens rolle i H.C.Andersens eventyr m.m. Stort og småt vendes i et mundret sprog med enkelte strejf af poesi, og undervejs får vi et lille indtryk af Ghitas univers, der også indbefatter tre specielle hunde af racen saluki. Bogen er gennemillustreret med fine fotos af Ghitas store rosenhave og enkelte udvalgte roser herfra samt fotos fra Ghitas barndom og hendes karriere og gengivelser af Redoutés smukke rosenportrætter.

Bogen er hverken en traditionel biografi eller en vejledning i rosendyrkning, men skriver sig ind i rækken af samtalebøger, hvor to mennesker, i dette tilfælde to kulturpersonligheder, causerer over et emne ud fra en personlig synsvinkel.

En gennemillustreret samtalebog til lystlæsning, hvor en kendt skuespillerinde og ejeren af en berømt rosenplanteskole causerer over rosen og dens væsen, dens historie og symbolik m.m. Bogen er en hyldest til både blomsternes dronning og en bemærkelsesværdig kvinde.


Politiken

d. 7. maj. 2011

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 7. maj. 2011


Kristeligt dagblad

d. 29. mar. 2011

af

af

Helle Sahl Madsen

d. 29. mar. 2011


Børsen

d. 25. mar. 2011

af

af

Birthe Lauritsen

d. 25. mar. 2011Informationer og udgaver

2012

Bog

Illustrator: Storm P. -Museet

Lindhardt & Ringhof, Specialudgave

2011

Bog

Illustrator: Storm P. -Museet

Lindhardt & Ringhof, 1. udgave