Bøger / faglitteratur

Gerningssteder : en kriminalvandring gennem Københavns mord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
244 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2014
Ophav

Beskrivelse


Med udgangspunkt i gerningssteder i København foretages en efterforskningsrejse gennem 41 drabssager, opklarede som uopklarede. Med kort og rutebeskrivelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 11. juni 2014

Er super velegnet for låneren der ynder at læse om danske mordgåder, løste som uløste, i dette tilfælde med særlig henblik på København. Låneren der efterspørger en lidt mere alternativ turistguide over København er ligeledes særdeles godt hjulpet på vej.

Bogen Gerningssteder : en kriminalvandring gennem Københavns mord tager læseren med på en tur til de mindre kendte, men mere makabre, dele af København. Mere bestemt besøges der gerningssteder i vores smukke hovedstad, og dem er der åbenbart nok af! På bogens 241 sider oprulles 41 danske mordgåder, opklaret såvel som uopklaret. For de uopklarede mords vedkommende afsluttes disse med en kort analyse der giver sit bud på sammenhæng m.v. Selve bogen er logisk og enkelt opbygget med et kapitel for hver bydel i Kbh. Alle kapitlerne ledsages af et kort samt et startsted, og så er det ellers bare med at kridte skoene og gå på gerningssted sightseeing. Selve bogen er udgivet i softback kvalitet og indeholder en væld af fotos samt føromtalte kort.

Danske mordgåder, opklarede såvel som uopklarede har altid været populært. Så for yderligere litteratur se fx Gerningsstedet : historier fra Drabsafdelingen fra 2011.

En yderst anbefalelsesværdig og underholdende bog der byder på timers underholdning, specielt hvis læseren følger de angivet ruter. Jeg kan kun give bogen mine bedste anbefalinger.


Weekendavisen

d. 27. juni 2014

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 27. juni 2014