Gå til indholdGerhard von Kamptz : Bornholms sidste tyske kommandant


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

238 sider: ill.

Udgivet

2021

genre/form

biografierOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Oplysende og medrivende bog om mennesket, soldaten og ærkenazisten Gerhard von Kamptz, som traf et skæbnesvangert valg om at forsvare Bornholm mod Sovjetunionen i 1945. For læsere, som interesserer sig for Danmark under 2. verdenskrig og i særdeleshed for Bornholms skæbne under krigen


Anmeldelser (7)


6. maj. 2021

Oplysende og medrivende bog om mennesket, soldaten og ærkenazisten Gerhard von Kamptz, som traf et skæbnesvangert valg om at forsvare Bornholm mod Sovjetunionen i 1945. For læsere, som interesserer sig for Danmark under 2. verdenskrig og i særdeleshed for Bornholms skæbne under krigen.

I maj 1945 lå Bornholm i ruiner efter Sovjet havde angrebet Rønne og Nexø. Alle pegede på von Kamptz som hovedansvarlig for Bornholms skæbne. Bogen tegner et portræt af Gerhard von Kamptz, og målet har været at afdække von Kamptz' personlighedstræk ved, i detaljeret form, at kortlægge hans liv i videst muligt omfang. Bogen belyser, hvor meget af von Kamptz' ageren har skyldtes den militære institution og ordrer, og hvor stor en del har skyldtes personlige tilbøjeligheder. Der er sort-hvide fotos undervejs og et omfattende kilderegister.

Meget velskrevet og informativ bog, som helt klart skal læses, hvis man interesserer sig for Danmark under 2. verdenskrig. Bogen har en behagelig font og mange gode fotos undervejs. Efter læsningen sidder man tilbage beriget med mere viden om en markant dårlig figur for Danmark under krigen, og man sidder også tilbage med en oplevelse af at have været rejst tilbage til en svunden tid. En meget stemningsskabende bog.

Der er ikke mange bøger at finde om Gerhard von Kamptz, men ønsker man at læse andre bøger om Bornholm under 2. verdenskrig, kan bøgerne Bornholm besat


Den lange befrielse


af Jesper Gaarskjær og Den lange befrielse af Bent Jensen anbefalesDer er ikke mange bøger at finde om Gerhard von Kamptz, men ønsker man at læse andre bøger om Bornholm under 2. verdenskrig, kan bøgerne Bornholm besat af Jesper Gaarskjær og af Bent Jensen anbefalesDer er ikke mange bøger at finde om Gerhard von Kamptz, men ønsker man at læse andre bøger om Bornholm under 2. verdenskrig, kan bøgerne Bornholm besat af Jesper Gaarskjær og Den lange befrielse af Bent Jensen anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Poul Grooss

2021-08-16

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2021-05-12

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 28. maj. 2021

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 22. maj. 2021

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Ulrik Grubb

Nr. 230 (2021)

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 54, nr. 3 (2021)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2021

Punktskrift

2021