Bøger / faglitteratur / bibliografier

Genveje til et kryds : vælgeres perspektiver på et folketingsvalg


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med baggrund i blandt andet interviews og en hjemmeside hvor man kunne skrive dagbog over sine oplevelser i forbindelse med valgkampen til folketingsvalget i 2011 undersøges nogle vælgeres vej til krydset.

Indhold

Johannes Andersen: Vælgernes veje til et kryds ; Førstegangsvælgere på vej ind i politik. Ditte Shamshiri-Petersen: Når vælgerne tvivler ; Mellem autenticitet som kvalitet og kommentatorrollen : vælgernes blik på de politiske ledere. Anders Horsbøl: Hvad betyder personer? : om forskelle der gør en forskel ; Borgere om valgkampens medier. Niels Nørgaard Kristensen: Valgkampens politiske smutveje ; Vælgernes møde med moderne politik : politisk offentlighed og medieret valgkamp. Simon Laumann Jørgensen: Mig og mine medborgere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 6. nov. 2013

Bogen henvender sig til de læsere, der har en stor interesse for dansk politik. Mere specifikt skal de have en interesse for de mekanismer, der fører vælgerne frem til at sætte deres kryds på valgdagen.

Bogens 5 forfattere er tilknyttet Forskningsgruppen for politisk kommunikation, identitet og deltagelse på Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet. I forbindelse med folketingsvalget i 2011 gennemførte de en undersøgelse af nogle vælgeres vej til krydset igennem interviews, fokusgruppeinterviews og en hjemmeside, hvor vælgerne kunne føre dagbog over deres overvejelser i forbindelse med valget. De mange data er samlet i 8 kapitler, som hver især ser på forskellige aspekter såsom tvivlerne, førstegangsvælgerne, medierne og de politiske personer. Der er ikke tale om et fuldstændig og repræsentativt udvalg af personer, men undersøgelsen ser på eksempler og tegner via dem et billede af vælgerne og de ting, der har indflydelse på deres endelige valg på valgdagen.

Der er kommet flere udgivelser som har undersøgt valg og vælgernes adfærd fx Krisevalg : økonomien og folketingsvalget 2011, 2013 og KV09 : analyser af kommunalvalget 2009, 2013. De sætter dog ikke så grundigt et fokus på vælgerne, som nærværende bog.

En dybdeborende og detaljeret bog, der sætter fokus på vælgerne, og hvad der har indflydelse på, hvor krydset bliver sat ved et folketingsvalg, og som henvender sig til et forholdsvis smalt publikum.