Gå til indholdBøger / faglitteratur / disputats

Genstandsfortællinger : fra Museum Wormianum til de moderne museer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

311 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Camilla Mordhorst(forfatter)
Genre og formdisputats, bibliografi, katalog (beholdningsbibliografi)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fortællinger om bevarede genstande fra Museum Wormianum, som læge og oldtidsforsker Ole Worm anlagde i 1620 i København. Om genstandenes historie og deres skiftende tolkninger fra 1620erne og frem til begyndelsen af det 19. århundrede


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 19. okt. 2009

En akademisk bog om dansk museumshistorie, som først og fremmest henvender sig til andre akademikere og universitetsstuderende med interesse for museumshistorie og genstandsfortolkninger.

Forfatteren er cand.comm. i kommunikation og etnologi og formidlingsleder på Københavns Bymuseum. Bogen er blevet til på grundlag af hendes ph.d.-afhandling. Det er en videnskabelig bog med et udpræget akademisk sprog, en del fodnoter og en omfattende fortegnelse over kilder og litteratur, som der refereres til. Illustreret med bl.a. fotos af de omtalte museumsgenstande og afbildninger fra gamle museumskataloger. Ud fra enkelte bevarede museumsgenstande fra Ole Worms samling beskriver forfatteren dansk museumshistorie fra Museum Wormianum, den tidligst anerkendte museumsinstitution fra begyndelsen af 1600-tallet, over Kunstkammeret og frem til de moderne museer. Efter lidt baggrundshistorie er bogen bygget op over tre parallelle genstandshistorier, der afspejler de forskellige former for praksis og tolkning gennem tiderne.

Der findes ingen tilsvarende bøger om dansk museumshistorie.

Et videnskabeligt værk om dansk museumshistorie med en snæver målgruppe. Vil kun være af interesse for de største folkebiblioteker.


Nordisk museologi

2010, nr. 2

af

af

Fredrik Svanberg

2010, nr. 2


Kuml

2010

af

af

Martin Brandt Djupdræt

2010Informationer og udgaver

2009

Bog

2009

Museum Tusculanum

2003

Bog

Camilla Mordhorst

Roskilde Universitetscenter