Gå til indholdBøger / faglitteratur

Gensidighedens pædagogik : byggesten til en dialogisk tænkning og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

191 sider: ill.

Udgivet

2018

Ophav

Ole Løw(forfatter)
Sværhedsgrad

for lærere, for pædagoger, for læreruddannelse, for pædagoguddannelse


Beskrivelse


Med afsæt i Bruners forståelse af sociale relationer giver bogen lærere og andre professionelle byggesten til en relationel og dialogisk tilgang til undervisning, læring, udvikling og dannelse
Bogens målgruppe er primært studerende, lærere, skolepædagoger og andre professionelle m.h.p. refleksion over den indflydelse, de har på børns og elevers læring, udvikling, dannelse og trivsel


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. apr. 2018

Denne udgivelse giver undervisere og andre pædagogiske faggrupper byggestenene til kunne udføre en relationel og dialogisk undervisning. Bogen er oplagt læsning på lærer- og pædagoguddannelsen og har derudover relevans for alle med interesse i pædagogik.

Bogen er bygget op over 4 kapitler med hovedoverskrifterne: Lærer-elev-relation, Skoleklassens rum, Narrativer og meningsskabelse samt Dialog og deltagende interaktion. Kapitlerne afsluttes med en række dialogspørgsmål samt forslag til videre læsning.

Det er en teoretisk velfunderet udgivelse, som samtidig er praksisnær. Bogen formår at overføre de pædagogiske teorier til skolens praktiske verden og gøre dem anvendelige.

Jerome Bruners UddannelseskulturenLærerens relationskompetence (Dafolo)


omtaler Ole Løw som sin vigtigste inspirationskilde til denne udgivelse. Det vil derfor være også oplagt at læse denne bog. Derudover vil en titel som Lærerens relationskompetence (Dafolo) også være relevantJerome Bruners Uddannelseskulturen omtaler Ole Løw som sin vigtigste inspirationskilde til denne udgivelse. Det vil derfor være også oplagt at læse denne bog. Derudover vil en titel som også være relevant.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. jun. 2018

af

af

Gunnar Green

d. 25. jun. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Ole Løw

Akademisk Forlag, 1. udgave

2019

E-bog

Ole Løw

Nota