Gå til indholdBøger / faglitteratur

Gennemblødt : en bog om menstruation


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

163 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016


Beskrivelse


Opgør med den skam, der i årtusinder har klæbet til menstruation, og et omfattende indblik i menstruationens verden. Om bl.a. free-bleeding, kønskamp, myter og menstruation som kunst


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 25. maj. 2016

En gennemgang af menstruation, både biologisk og kulturhistorisk. Bogen henvender sig til både kvinder og mænd, der ønsker en dybere forståelse for menstruation.

Efter forordet, der fortæller at formålet med bogen er at nedbryde det tabu, forfatterne mener, der stadig eksisterer omkring menstruation, bliver der stillet skarpt på, hvordan menstruationsblod adskiller sig fra andet blod. Der er beskrivelse af en menstruationscyklus med alt, hvad det indebærer. Historisk beskrives udviklingen af bind, tamponer og menstruationskopper, og især tamponens historie bliver foldet ud. Der er en større gennemgang af menstruationsaktivisme, altså kvinder, der ikke vil acceptere at menstruation er et tabu. Der er overvejelser omkring rimeligheden af at kvinder betaler for menstruationsartikler i dyre domme, eller om det bedre kan betale sig at free-bleede. Bogen sætter desuden fokus på nedbrydelse af tabuet omkring menstruation som en del af kvindefrigørelsen.

Grundig gennemgang af alle aspekter omkring menstruation. Bogen søger at gøre op med det tabu, som forfatterne mener, eksisterer omkring menstruation. Den er lidt poppet og ligefrem i sine beskrivelser.

Tidligere er udgivet antologien Cyklus, der udover personlige beretninger også ser på det historiske, praktiske og biologiske omkring menstruation. Indeværende bog er dog langt mere grundig i sin kulturhistoriske gennemgang.


Politiken

d. 10. jun. 2016

af

af

Karen Dich

d. 10. jun. 2016


Berlingske tidende

d. 27. maj. 2016

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 27. maj. 2016


Information

d. 2. jun. 2016

af

af

Rasmus Elmelund

d. 2. jun. 2016


Dansk kirketidende

Årg. 169, nr. 4 (2017)

af

af

FHB

Årg. 169, nr. 4 (2017)Informationer og udgaver

2016

Bog

Sine Cecilie Laub (f. 1985)

People'sPress, 1. udgave

2016

E-bog

Sine Cecilie Laub (f. 1985)

People'sPress, 1. udgave