Gå til indholdGennem gyngende landskaber : rejser, kunst og mennesker - personlige essays 1925-67


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

344 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Tekster og artikler skrevet af arkitekt og kulturradikale debattør Poul Henningsen (1894-1967) i perioden 1925-1967


Anmeldelser (5)


23. sep. 2015

Et interessant og meget bredt udvalg af arkitekten, den kulturradikale debattør med meget mere Poul Henningsens artikler. Bogen dækker både kunstkritik, samfundsdebat og rejseberetninger med indledning af Hans Hertel. For alle med interesse for den danske kunst- og samfundsdebat fra 1930'erne frem til 1960'erne.

PH, 1894-1967, var en kontroversiel figur gennem det meste af 1900-tallet. Med designet af den ikoniske PH-lampeserie fik han skabt et solidt grundlag for sin kunst- og samfundskritik. Bogen er delt op i temaerne: Rundt i Danmmark og Europa, Kunstnere og venner, Og andre gode glæder. Det dækker over mere end 50 tekster, enkelte digte og sange, der viser bredden i PHs virke- og skrivefelt. Teksterne er fra aviser, radio og scenen. Bogen har en indledning af HH og er illustreret og forsynet med noter, billedfortegnelse og kronologi.

HHs eminente og underholdende introduktion tegner et fint billede af personen PH og hans samtid og viser PHs centrale position. PH vægtede både en særlig national identitet og samtidig et stærkt fokus på international udvikling og et nyskabende kunst- og samfundssyn, der blev eksponent for udviklingen af huse og institutioner i Danmark. Teksterne viser PHs spændvidde og skarphed, men også hans idiosynkrasier og tidsbundne meninger.

Blandt mange PH-udgivelser kan nævnes to nye. Biografien PH - en biografi


Poul Henningsen dengang og nu


og debatbogen Poul Henningsen dengang og nuBlandt mange PH-udgivelser kan nævnes to nye. Biografien PH - en biografi og debatbogen Blandt mange PH-udgivelser kan nævnes to nye. Biografien PH - en biografi og debatbogen Poul Henningsen dengang og nu.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 3. okt. 2015

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 16. sep. 2015

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 2. okt. 2015

Arkitekten

Af

Martin Keiding

Årg. 118, nr. 1 (2016)


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Bog

2015