Gå til indholdBøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Geniale grønne proteiner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

284 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav
Genre og formvegetariske kogebøger, veganske kogebøger, kogebøger, opskrifter, kostvejledninger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 2. jan. 2020

Grøn, grundig og genial - en skøn plantebaseret kogebog med et bredt udvalg af opskrifter samt særlig fokus på de grønne proteiner. For alle der ønsker at spise plantebaseret og særligt for dem der træner og har brug for ekstra proteiner.

Plantebaseret kost er fremtiden, især pga. den øgede klimabevidsthed, og det grønne køkken er kommet for at blive. Men hvordan sikrer man at få protein nok til musklerne? Bogen har særligt fokus på de grønne proteiner og deres kvalitet og fortæller bl.a. om de sunde gevinster ved at spise planterigt (mindre sygdom, større mæthed, bedre tarmbakterier mv.) Den kommer desuden omkring de forskellige proteiner, deres kvalitet, hvor meget man har brug for, hvad man skal have fokus på hvis man træner og hvordan man taber sig ved at spise plantebaseret. Dertil er der et afsnit om proteinbehov hos 50+ samt en kostplan til samme målgruppe. Sluttelig har bogen 63 opskrifter på alt fra morgenmad, frokost, plantefars og bælgfrugter til pasta, ris, supper, sødt og bagværk.

Indbydende og appetitvækkende kogebog i planterigets ånd. Layoutet er råt og grønt med lækre billeder. Opskrifterne henvender sig bredt til hele familien, men nogle af ingredienserne er lidt specielle og kan ikke købes i alle dagligvarebutikker.

En anden plantebaseret kogebog er Det plantebaserede basiskøkken, der har 117 basisopskrifter til det veganske køkken og indeholder et bredt udvalg af almindelige opskrifter konverteret til plantebaseret.Informationer og udgaver

2019

Bog

Anders Nedergaard

Politiken, 1. udgave

2019

Ebog

Anders Nedergaard

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Anders Gjellerup Koch

Politiken