Gå til indholdGengangere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

70 sider

Udgivet

2016

genre/form

dramatik,

ordbogOriginaludgave

1881


Beskrivelse


Skuespil hvor den radikalt nytænkende fru Alving i en samtale med sin tidligere kærlighed, pastor Manders, trækker tæppet væk under det liv hun og hendes familie har levet. 5 roller (tre mænd, 2 kvinder), 1 scene/location. Varighed: Ca. 90 minutter


Anmeldelser (1)


2. nov. 2016

Ibsens klassiske drama fra 1881 om den nytænkende fru Alving og den konservative pastor Manders' skæbnesvangre samtale. For voksne læsere og skuespillere/instruktører.

Drama i tre akter + efterskrift, der beskriver tilblivelse, bearbejdning og oversættelse. Dramaet udspilles i løbet af et døgn, hvor den radikalt nytænkende fru Alving, i en samtale med sin tidligere kærlighed pastor Manders, trækker tæppet væk under det liv, hun og hendes familie har levet. De har levet på en løgn, og nu vil hun have sandheden frem, selvom sandheden brænder alt det kendte op.

Et mesterværk, der drager sin læser. Fra første færd er man klar over, at handlingen er skæbnesvanger for de implicerede. Lag på lag bliver skrællet af den forestilling, personerne har om deres liv og sig selv. Samfundskritik og dyb skæbnefortælling går hånd i hånd.

Kan med fordel erstatte/supplere den tidligere udgave Gengangere


Festen


(Ved Dansklærerforeningen), da den er på norsk (letlæseligt) og har mange flere regibemærkninger. Hvis man ønsker at sammenligne med en nutidig familietragedie, hvor skeletterne også vælter ud af skabene er Festen - teaterversion af Bo hr. Hansen oplagtKan med fordel erstatte/supplere den tidligere udgave Gengangere (Ved Dansklærerforeningen), da den er på norsk (letlæseligt) og har mange flere regibemærkninger. Hvis man ønsker at sammenligne med en nutidig familietragedie, hvor skeletterne også vælter ud af skabene er - teaterversion af Bo hr. Hansen oplagtKan med fordel erstatte/supplere den tidligere udgave Gengangere (Ved Dansklærerforeningen), da den er på norsk (letlæseligt) og har mange flere regibemærkninger. Hvis man ønsker at sammenligne med en nutidig familietragedie, hvor skeletterne også vælter ud af skabene er Festen - teaterversion af Bo hr. Hansen oplagt.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Ebog

2014

Ebog

2013

Bog

2016

Bog

2011

Bog

1999

Bog

19--

Bog

1979

Bog

1967

Bog

1966

Bog

1966

Bog

1894

Bog

1881