Bøger / faglitteratur til børn / øvelser

Generation Præstation : slip presset : øvelser i mindfulness til unge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
140 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
øvelser
Målgruppe
for unge

Beskrivelse


Mindfulness for unge, der er vokset op med presset om at præstere, brande sig selv og altid lige gøre det hele lidt bedre - i skolen, på studiet, i sport, fritiden og det sociale liv med vennerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Jette Landberg

d. 10. maj 2016

Mange unge har brug for en metode til at bearbejde stress og præstationsangst, og her har mindfulness vist sig særdeles effektiv. Bogen er skrevet direkte til unge fra 14-15 år og viser en række enkle øvelser, men den kan også fint læses af forældre og professionelle, der arbejder med unge.

Det er en udfordring at være ung i dagens konkurrencesamfund, og hos nogle giver det udslag i angst og stress. Dette beskriver forfatteren i bogens 1. del, 2. del giver en gennemgang af hjernens modning, og en beskrivelse af hvad stress er. I 3. del får man vejledning i at inddrage verden omkring og en række forskellige filosofiske overvejelser. De 3 dele afsluttes alle med enkle øvelser som fx kropsscanning, åndedrætsøvelser og positiv tænkning. Den sidste del er direkte henvendt til forældre og fagfolk og fortæller blandt andet om det pres, man kommer i, når man skal handle i modstrid med egne værdier og overbevisninger. Til slut følger en lang række henvisninger til at læse mere om de enkelte indlæg. Forfatteren er uddannet læge, hun instruerer børn og unge i mindfulness og har grundlagt "Center for Mindfulness til Børn".

Virkelig god introduktion henvendt til unge. Vil også kunne bruges i undervisningen i de store klasser.

Sabrina Justesen Leoni har skrevet Mindfulness for børn og unge, den henvender sig direkte til professionelle, mens bogen her er henvendt til de unge selv.