Gå til indholdBøger / faglitteratur

Gendarmstien : 84 km vandring langs den dansk-tyske grænse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

144 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Ulla Conrad(forfatter, illustrator)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jun. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 2. jun. 2020

Superpraktisk og meget anvendelig guide til den genoprettede Gendarmsti, der går langs den dansk-tyske grænse. For alle der er interesserede i danske vandreruter.

De seneste år er det blevet stadig mere og mere populært at vandre, både udenlands, men sandelig også i Danmark. En af de nyeste ruter er den genoprettede Gendarmsti i Sønderjylland. Efter genforeningen i 1920 blev den dansk-tyske grænse flyttet fra Kongeåen og til den nuværende placering. Herefter patruljerede de danske gendarmer op til 1958 langs ruten, for at holde øje med den tyske side. Gendarmstien strækker sig over 84 km langs nordsiden af Flensborg Fjord fra Padborg til Skovby. Bogen beskriver strækningen og deler den ind i 5 etaper. Hver etape beskriver ruten, interessante steder, historie, overnatning og forplejning langs ruten. Bogen har desuden et mindre afsnit om grænsehistorien samt en oversigt over seværdigheder og litteraturliste.

Virkelig fin og meget brugbar vandreguide, som er en perfekt følgesvend på turen langs Gendarmstien. Bogen er rigt illustreret med farvefotos og har gode overskuelig præsentationer af de enkelte etaper. Størrelsen er desuden perfekt til jakkelommen eller rygsækken.

Gendarmstien - fra Padborg til Kettingskover også en udmærket guide til gendarmstien med beskrivelse af emner fra Sønderjyllands historie, både langs med ruten, og i større afstand fra ruten.Informationer og udgaver

2020

Bog

Ulla Conrad

Hovedland