Bøger / faglitteratur / opskrifter

Gemyse : havens grønt året rundt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
240 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
opskrifter, kogebøger

Beskrivelse


Forfatteren, som er gastronomisk chef på restaurant Gemyse i Tivoli, præsenterer opskrifter på en række retter med grøntsager som det primære omdrejningspunkt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 24. maj 2019

Yderst smagfuld og æstetisk flot kogebog fra restaurant Gemyse i Tivoli, København, der har fokus på grøntsager og årstidernes råvarer. Til alle der ønsker ny inspiration til de grønne retter.

Mette Dahlgaard er gastronomisk chef på Restaurant Gemyse, der ligger i Tivoli. Her udlever hun sin passion for grøntsager og hendes ønske for restauranten er, at det er et åndehul midt i Tivoli og København, et rum for bæredygtighed og økologi og et varmt og gæstfrit sted, hvor man får følelsen af at deltage i én, stor magisk havefest. Med bogen vil Dahlgaard først og fremmest inspirere til at lave mad med grøntsager og gerne få os til at lege med råvarerne og selv prøve nye kombinationer. Bogen indeholder først en introduktion, og herefter er opskrifterne inddelt efter årstiderne; forår, sommer, efterår og vinter. Til slut kapitler om syltning og drinks samt et råvareregister. Indimellem opskrifterne er der fire afsnit med personlige beretninger fra restauranten.

En varm og stemningsfuld bog, der oser af kreativitet, smag og gode råvarer. Lækkert layout med store farverige fotografier, der giver stor lyst til at gå i køkkenet. Alle opskrifter fylder en side med tilhørende foto på modsatte side og er tilgængelige for alle, der er vant til at færdes i et køkken.

Bøger med fokus på grøntsager er populære. Bl.a. andet kan nævnes Mit grønne køkken, en kogebog fra det grønne køkken med masser af inspiration til retter primært bestående af grøntsager.