Gå til indholdGem mig i dit hjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

328 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. Den 9-årige Petra er forsvundet og politiet frygter det værste. Er det en pædofil, der er på spil, eller er Petras forsvinden bare en brik i en større forbrydelse?


Anmeldelser (2)


27. feb. 2014

Anden del af en planlagt trilogi. Henvender sig til dem, der har nydt den første i serien, og i det hele taget til læsere af nordiske politikrimier, hvor der bliver lagt stor vægt på politiets opklaringsarbejde.

Torsten Pettersson er svensk-finsk forfatter. Han bor i Sverige, og hans krimier - nu to på dansk - foregår i en fiktiv by i den svensktalende del af Finland. I Giv mig dine øjne stiftede vi bekendtskab med kriminalkommisær Harald Lindmark og hans nye medarbejder Sonja Adler, som er specialist i seriemord. Handlingen sættes her i gang ved at den 9-årige Petra er forsvundet. Er der en pædofil eller en seriemorder på spil? Et år tidligere er der forsvundet en 3-årig dreng fra samme boligområde. Politiet sætter alt ind på at finde Petra i god behold, og da de finder ud af at Petras træner i bandy også er forsvundet, frygter de det værste. Det bliver en sag med mange tråde til tidligere uopklarede kriminelle handlinger. En ting er selve gåden, men jeg synes at portrættet af Harald er uhyre interessant, og det samme er diskussionen om, hvad det betyder for et menneske, at være omgivet af kriminelle. Bliver man så selv kriminel? Forfatterens bog lever også i kraft af de gode og velskrevne dialoger.

Det er nærliggende at sammenligne med finske Jan Costin Wagner og blandt de svenske Kristina Ohlsson og Leif G.W. Persson.

En roman som lever i kraft at de gode dialoger og det indgående psykologiske portræt af Harald Lindmark. En værdig opfølger til Giv mig dine øjne.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2014-04-22


Informationer og udgaver

Bog

2014