Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Gelato


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

126 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Hanna Scarfò(forfatter)

Angelo Scarfò(forfatter)

Lennart Weibull(illustrator)

Anne Skov Thomsen(oversætter)
Genre og formopskrifter

Beskrivelse


30 opskrifter på lækker italiensk is, der får mundvandet til at løbe. For dem, der gerne vil lave italiensk is hjemme i køkkenet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2020

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 9. sep. 2020

30 opskrifter på lækker italiensk is, der får mundvandet til at løbe. For dem, der gerne vil lave italiensk is hjemme i køkkenet.

Bogens første afsnit handler om det grundlæggende, man skal vide for at lave gelato, herunder råvarer og teknik, samt hvilken ismaskine man skal bruge. Derefter følger opskrifterne, der er inddelt i tre kategorier: creme, hvis base er mælk, fiordilatte, hvis base også er mælk, men en finere slags og så sorbetti, der er sorbetis. Man finder både pistaciegelato, stracciatella og citronsorbet, samt en masse andre slags. Til hver opskrift er der billeder af de færdige is.

En flot bog med meget flotte billeder. Opskrifterne og beskrivelsen af teknikkerne er letforståelige. Dog er selve processen ikke for begynderen ud i kunsten at lave is. Det kræver særlige redskaber, herunder en særlig gelato-ismaskine, samt noget erfaring fra isproduktion. Men isentusiaster skal nok få glæde af bogen.

Der findes flere bøger om at lave is, blandt andet Lomelinos isDe bedste is


. Det er dog primært almindelig flødeis, og processerne er også lidt nemmere. Der er også opskrifter på gelato i De bedste isDer findes flere bøger om at lave is, blandt andet Lomelinos is. Det er dog primært almindelig flødeis, og processerne er også lidt nemmere. Der er også opskrifter på gelato i .Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Lennart Weibull

Turbine, 1. udgave